US дипломат: След Украйна Путин ще нападне натовски държави. В списъка е и България

OFFNews 18 април 2022 в 11:39 22650 19

Руският диктатор Владимир Путин няма да се ограничи до война срещу Украйна. Той може да се опита да превземе други държави, включително членки на НАТО.

Това твърди американският дипломат и бивш посланик на САЩ в Турция У. Робърт Пиърсън в статия в за реномираното издание The Hill.

Според него Путин се опитва да се върне в границите на Руската империя. За да направи това, той трябва да постигне контрол над редица европейски държави.

Пиърсън отбеляза, че списъкът с потенциални жертви на Путин включва не само Естония, Латвия и Литва, но и Полша, Словакия, Унгария, Румъния, България и Молдова.

"Знаем, че ако Путин оцелее, той ще направи всичко възможно да увеличи руското военно присъствие колкото е възможно по-далеч на Запад. Той ще накара Минск да стане по-подчинен на Москва и ще направи присъствието на руските войски полупостоянно, както в Сирия и Казахстан. Той ще увеличи действията си в Калининград и покрай руските балтийски граници като оръжие за сплашване на балтийските сили на НАТО, Полша и Германия", посочва дипломатът.

Пиърсън отбеляза, че Путин е заинтересован от създаването на замразен конфликт в Украйна.

Дипломатът смята, че основната задача на НАТО е да вземе решение за нова система за сигурност на Европа след края на руската война срещу Украйна. В същото време той подчертава, че санкциите срещу Русия няма да бъдат победа за САЩ или Алианса, ако не мотивират Путин да изтегли войските си от Украйна. В този случай Европа и САЩ трябва да разберат, че не е достатъчно да се „играе в отбрана“.

Вашингтонското издание цитира и думите на високопоставения германски дипломат Томас Багер пред "Ню Йорк таймс" от 27 март: "Ние не осъзнавахме, че Путин си е създал историческа митология и мисли в категориите на хилядолетна империя. Не можеш да възпреш такъв човек със санкции."

Абонирайте се за канала на OFFNews в Telegram https://t.me/OFFNewsBG

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11178

19

Крушата

18.04 2022 в 18:52

IvanGrozn
18.04 2022 в 18:15

Ами затова "Как ще ни го начука" можеш да изкажеш благодарност на западните ни господари. Путин в това, което т.н. "натовци" нарекоха ултиматум, искаше основно да няма ядрено оръжие в близост до Русия, което може да порази центъра за вземане на решения за по-малко от 4 мин. Това ви проатлнтическите тролове наричате "да си играе на императорче", за мен е притискане в ъгъла с цел в удобен момент да се добие ранения звяр.

-2175

18

IvanGrozn

18.04 2022 в 18:15

И кво крушке кефиш ли се? Как ще ни покаже джуджето, а? Как ще ни го начука само за дето не го оставихме да си играе на императорче? Ехаа каква мижитурка трябва да си за да се радваш на такова нещо.

11178

17

Крушата

18.04 2022 в 17:56

IvanGrozn
18.04 2022 в 17:21

Мда, точно от "кучешкият ***" може да дойде някоя друга ядрена боеглава.

-2175

16

IvanGrozn

18.04 2022 в 17:21

Хахаха тролците тук намират утеха от възможността да хвръкнем във въздуха заради малкия вожд на орките, който не в ъгъла е притиснат, а в кучешкият ***.

11178

15

Крушата

18.04 2022 в 16:45

voododoll
18.04 2022 в 14:28

Ако т.н. НАТО (но всеки знае откъде се управлява то) продължава с досегашната си политика, при която Русия е като звяр заврян в ъгъла. Вече няма да има значение какво иска, този който се забвляваш да го наричаш с всякакви имена. Просто ще настъпи момент, в който няма да има избор. За което той многократно предупреди:
"А защо ни е такъв свят, ако там Русия няма да я има?"
"А ние като мъченици ще отидем в Рая. А те просто ще умрат."
Както и миналия месец постави ядрените сили на Русия в бойна готовност (не ми е известно да я отменял).

440

13

Pietro

18.04 2022 в 16:15

Има теория, според която между НАТО и Русия може да се води и конвенционална война. Путин може да е луд, но не дотам, че да не съзнава, че ядрен конфликт означава край на света. В Кремъл знаят, че имат ядрени ракети, но нямат модерни противоракетни системи. Корупцията изяде парите за тях. До войната в Украйна никой не е предполагал колко зле са руските въоръжени сили. Та това си е старата Червена армия, повечето железа са от 80-те години. Воюват с човешките вълни и губят десетки хиляди. На генералите и на Путин обаче не му пука за малките чоечета, дето загиват.Елитът в Русия е зает да купува имоти зад граница, да трупа милиарди. На никой не му е пукало за войската. Руснаците десетки години са лъгали света, че армият им е голяма работа. Припомнете си съветските макети от дърво на страховити междуконтинентални ракети, които бяха влачени всеки парад на Червения площад. Тази истина се разбра години след като империята на злото бе престаанала да съществува.

900

12

emil01

18.04 2022 в 14:29

Ама разбира се, как иначе.
Путин е затънал до колене в Украинското блато, обаче въпреки това ще нападне също и натовски страни, че може би даже и направо САЩ...........
Пълни глупости.

14048

11

voododoll

18.04 2022 в 14:28

Krushata от ядрена война, печеливши няма да има, но и Русия няма да я има. Съмнявам се Пуйкин да иска това. Той иска СССР2 а не ядрена пустиня. Така че при него ядреното оръжие е просто да държи НАТО на ниво наблюдатели, на този етап. Но ако НАТО му посегнат първи, ще се превърне в шимпанзе с калашник. Но както и Име на профила каза, съветския ядрен арсенал не се знае колко е изправен изобщо, на тоя етап.

1220

10

хr4

18.04 2022 в 13:53

Добрутро!
За вас имам лоша новина-проблема няма да отпадне след отсраняването на путлер!
 
X

Да помогнем на украинските деца!