Урсула фон дер Лайен и 15 еврокомисари са в Киев

OFFNews 02 февруари 2023 в 10:42 1531 3

 Урсула фон дер Лайен

Снимка Getty Images архив

Урсула фон дер Лайен и еврокомисари ще се срещнат със Зеленски

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен и 15 еврокомисари са в Киев днес, за да се срещнат с членове на украинското правителство. Ние сме тук заедно, за да покажем, че подкрепата на ЕС за Украйна продължава да е силна, написа Фон дер Лайен в "Туитър".

Очаква се председателят на Европейския съвет Шарл Мишел да пристигне утре в Киев за среща с украинския президент Володимир Зеленски, отбелязва ДПА.

Високопоставените представители на Европейския съюз осъществяват двудневната си визита в Украйна, след като украинското правителство заяви, че очаква от ЕС пътна карта за начина, по който следва да започнат официалните преговори за членство. 

Присъединяването към ЕС е изключително сложен процес, който включва поредица от законодателни реформи и хармонизиране на националното законодателство с европейското право, уточнява БТА. 

Миналото лято на Украйна бе даден статут на кандидат за членство в ЕС. Очаква се на срещата в Киев европейските представители да признаят, че Украйна е отбелязала известен напредък в някои сфери, като например съдебните реформи. Очаква се също да бъдат обсъдени форми на краткосрочна и дългосрочна помощ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-1555

3

ob1

02.02 2023 в 14:14

Под една друга статия споменах обсесията на руслямистите с разни сакрални за тях дати. Ей го лъжливото овчарче долу цъфна с поредната годишнина...

-529

1

6екеr4о

02.02 2023 в 13:54

Световноизвестният френски карикатурист Плантю имаше през декември изложба на пл. "Славейков", София, като беше нарисувал как Урсула фон дер Лайен приятелски подава ръка на Президент Зеленски, тази миниатюрна, но много силна жена, бе нарисувана като Малкия Принц на Екзюпери...
Съжалявам, че тук не могат да се постват снимки.