Quantcast

Управителят на Хонконг с ултиматум към протеста

OFFNews Последна промяна на 04 октомври 2014 в 21:38 4845 4

Снимка Reuters

Протестът в Хонконг

Главият администратор на Хонконг Лян Чунин предупреди протестиращите да се изтеглят до понеделник, съобщиха световните агенции.

До понеделник трябва да се премахнат барикадите и да се разчистят улиците, за да могат магазините, офисите и училищата да възобновят работата си. В противен случай ще бъдат предприети всички необходими действия за възстановяване на обществения ред, обеща Чунин.

Протестиращи излязоха в центъра на Хонконг с искане за повече демокрация.

Протестиращите са възпрепятствали 3000 държавни служители да отидат на работа в петък, посочи Чунин.

Има много социални проблеми, които трябва да бъдат решени, но това трябва да стане чрез комуникация и намиране на допирни точки, а не чрез съпротива на улицата, която само влошава проблема, категоричен е администраторът на Хонконг.

Най-малко 19 души са били арестувани, а над 50 са били ранени по време на демонстрациите в петък, обявиха местните власти.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

05.10 2014 в 00:42

О, врещящото, пищящо, и серящо във вентилатора маймунско стадо се събуди, и се разтича с вопли и високо вирнати опашки да покаже червените си задници! Еваларка, приматчета!
Посерковци, вие НИКОГА НИЩО смислено не сте казали. Нито една идея. Единствено се нахвърляте с обиди срещу всяка мисъл. Наистина ли смятате, че трябва да продължите да съществувате?

05.10 2014 в 00:03

// големи лайна сереш бълхански, да не се наложи да си ги ядеш... //

Насран Блядски живее е Глистостан, та скоро трябва да се прекръсти на НеСрал Блядски, та няма да може ни да сере ни да яде лайна!!!

04.10 2014 в 22:34

Еми там не избират за кметове и управители деЦки учителки, като слугинята на Тиквоча.

И протестуиращите трябва да се спазват закона за митингите и демонстрациите, щото иначе полицията ще ги вкара в пътя, няма да ги остави да буйстват свободно, както в България.

Тянанмън 2.0 и следващите 100 години платените от западняците-педероатлантици Пета колона в Хонг Конг ще забравят изобщо за всякакви протести. Това не ви е Украйна. Няма да дойде демонокрацията.

04.10 2014 в 22:09

Ха честито и тука се намесиха хамериканците. Дестабилизацияи на Китай ще се отпиват да правят. Ама тука са сгрешили.