Унизиха Пугачова с вулгарен надпис в Останкино

Колкото по-нисък интелект, толкова по-гръмки оскърбления – отвърна от Израел изпълнителката на ''Милион червени рози''

Красимир Крумов 31 май 2022 в 20:06 26628 4

Алла Пугачова и Владимир Путин

Снимка Getty I

Алла Пугачове не е изразявала досега мнение за войната на Путин срещу Украйна, но против се обяви мъжът й Максим Галкин.

„Колкото по-нисък интелект, толкова по-гръмки оскърбления. Страна, живей спокойно!“ – така с 9 думи отговори в Инстаграм във вторник певицата Алла Пугачова на вулгарните нападки по неин адрес, които бяха прожектирани върху фасадата на телевизионния център „Останкино“ в Москва.

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от ALLA PUGACHEVA (@alla_orfey)

Праволинейните привърженици на кремълския режим взеха Алла Пугачова на мушка в момента, в който звездата отпътува за Израел още в началото на руската агресия в Украйна. Кулминацията дойде в понеделник, когато върху сградата на „Останкино“ в Москва беше прожектиран текст, „Алла, как хорошо, что ты убежала. Алла, ты давно здесь всех за...бала.“ В руския език има известен нюанс при употребата на вулгаризма „за…бала“, в този случай трябва да се чете като „на всички отдавна им е писнало от тебе тука“, а не както буквално биха могли да преведат някои, че е „за…бала всички тук“, т.е. че ги е зарязала.

Раздразнението на "патриотите" беше подсилено от факта, че мъжът на изпълнителката на „Арлекино“ и „Милион червени рози“ Максим Галкин осъди нападението на Русия срещу Украйна от самото начало. Тогава започна хейт и срещу него. Алла твърдеше, че не са избягали в Израел, а са само на почивка, но през април Галкин призна, че е бил принуден да напусне Русия със семейството си, защото започнали да забраняват концертите му в страната, а рекламодатели отказвали сътрудничество с него.

На 22 април съпругът на Пугачова заяви, че всичките си хонорари от концертите в Израел ще дари в подкрепа на украински бежанци. Четири дни по-късно руската водеща Маша Ефросинина каза, че след осъждането на руската агресия шоуменът е бил лишен от цялото му имущество в Русия, а срещу него било образувано наказателно дело. Това й съобщил лично Галкин. Оттогава новините около бъдещето на звездната двойка са противоречиви. Алла направи изявление, че ще се приберат за първия учебен ден на 1 септември, но няколко дни по-късно Галкин публикува афиши за концерт в Австралия, който започва на 2 септември.

Самата Алла Пугачова не се е изказвала досега за войната, но според галериста Марат Гелман, ако възбудят дело срещу мъжа й, тя "може да започне да говори и да не спре".

До този момент никой не е поел отговорност за оскърблението по адрес на любимката на поколения руснаци и граждани на СССР. Няма реакция и на официални представители на "Останкино". Пресслужбата на телевизионния център обяви, че няма да коментира надписа. Прожекцията огорчи феновете на Пугачова, които настояват извършителите на хулиганския акт да бъдат установени и наказани.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2000

4

Райчо

05.06 2022 в 10:11

Тези хора са овладели техниката на ефективната пропаганда! Иначе как ще обясниш, че 38% от българите подкрепят Русия в тази война и над 60% от руснаците също подкрепят Путин (това по данни на руските медии)?

1600

2

HolyDiver

31.05 2022 в 21:41

"Всеки народ си заслужава управниците" - не е случаен този израз

9347

1

Анализи

31.05 2022 в 21:28

Започвам да си мисля, че руснаците си заслужават всичко, което им се случило в исторически план. Крепостни селяни до началото на 20-ти век, сталинския терор с милиони избити, недоимъка и страха при развития социализъм и сега терора на Путин.Е тая държава няма как да върви напред.