Университетът Харвард на съд заради дискриминация на еднополовите клубове

OFFNews 04 декември 2018 в 10:51 2774 1

Снимка Pixabay

Съдебно дело бе заведено срещу Харвардския университет с твърдение, че предприетите от учебното заведение мерки срещу еднополовите клубове са повишили дискриминацията по полов признак.

Почти от основаването на университета в него съществуват социални клубове, някои от които приемат за членове само мъже. Това са т.нар. братства, които съществуват и до днес. Съществува и изцяло дамски клубове.

През 2016 г. университетът предприема нова политика спрямо тези клубове, като не ги забранява, но ограничава членовете им от някои дейности. Те, например, не могат да получат писма с препоръки, за да кандидатстват за стипендии за следдипломна квалификация. Не могат и да заемат отговорни полиции в кампуса на университета. Не им е позволено, например, да са капитани на спортните тимове на Харвард или да ръководят някой от официалните студентски клубове. Мотивът е, че с тези мерки се ограничава т.нар. "социално изключване" по полов признак.

В понеделник няколко сдружения са входирали дела, оспорвайки тази политика, съобщава Би Би Си. Според жалбоподателите обаче това е дискриминация по полов признак. Адвокатът им посочва, че университетът няма право да се меси в това как студентите му прекарват свободното си време.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

16193

1

SC

04.12 2018 в 11:34

Ей, не се научиха тия студенти: няма полове, те са илюзия. Всички ние сме неопределени, еднородни субекти с неясна екзистенциалност. По желание, всеки от нас може да възприеме някакви измислени характеристики (като споменатите полове), като това самоопределение не е окончателно и може да бъде променено по всяко време.
Добре дошли в епохата на емпиричния джендъризъм!
 
X

Да помогнем на украинските деца!