Унгария вдига втора ограда срещу бежанци на сръбската граница

OFFNews 26 август 2016 в 11:23 9328 3

Унгария планира изграждането на втора ограда на южната си граница със Сърбия, за да се спре всякакъв потенциален нов мигрантски поток, съобщи премиерът Виктор Орбан, цитиран от Ройтерс. 

Орбан заяви, че изграждането на втора ограда до вече съществуващата такава ще засили сигурността в случай, че споразумението между Турция и ЕС пропадне, което може до доведе до струпване на стотици хиляди души на унгарската граница.

"Тогава, ако милите думи не свършат работа, ще трябва да ги спрем със сила и ще го направим", категоричен е премиерът. Издигнатата през миналата година ограда по границата със Сърбия и Хърватия рязко намали бежанския поток. 

Заедно с новото съоръжение, Унгария ще увеличи и полицейското присъствие от 44 на 47 хил., като допълнителните 3000 ще са постоянно разположени на южната граница.  

По-късно днес Виктор Орбан ще се срещне с останалите лидери от Вишеградската четворка и германския канцлер Ангела Меркел във Варшава. Целта на Орбан е да отхвърли приетата системата с квоти за разпределение на бежанци в ЕС. На 2 октомври в Унгария ще се проведе референдум по въпроса. 




Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13531

3

Traqn Savov

18.09 2016 в 17:20

Ако пуснат Турция в ЕС, тези огради на практика ще се окажат напълно безсмислени!!!
 
X

Да помогнем на украинските деца!