Ексклузивно Иван Калчев - Глиги: Връщам се, за да участвам в същата война, но с други средства

Умъртвиха морж, превърнал се в атракция в Осло

OFFNews Последна промяна на 15 август 2022 в 09:46 3419 1

Моржът Фрея

Снимка Tor Erik Schrøder/БТА

Моржът Фрея

Властите в Норвегия евтаназираха морж, който привличаше тълпи от зрители във фиорд на Осло, след като заключиха, че представлява риск за хората, предаде БТА.

600-килограмовият женски морж, наричан от хората Фрея, се превърна в популярна атракция в Норвегия през последните седмици, въпреки предупрежденията на официалните лица, че хората трябва да се въздържат от приближаване и позиране за снимки с огромния морски бозайник. Фрея обичаше да се катери по малки лодки и да ги поврежда.

Моржовете са защитени и още миналия месец официалните лица заявиха, че се надяват Фрея да си тръгне по собствено желание и че евтаназията ще бъде крайна мярка.

Норвежката дирекция по рибарство съобщи, че Фрея е била умъртвена рано в неделя "въз основа на цялостна оценка на продължаващата заплаха за безопасността на хората".

"Посредством наблюденията на място през изминалата седмица стана ясно, че обществеността не се съобразява с настоящата препоръка да се спазва дистанция до моржа", заявиха от там. "Поради това дирекцията заключи, че възможността за потенциална вреда за хората е голяма и че не се спазва хуманното отношение към животните."

Ръководителят на дирекцията Франк Баке-Йенсен заяви, че са били разгледани и други възможности, включително преместване на животното на друго място. Но властите са стигнали до заключението, че това не е възможно.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-4576

1

евроатлантик

15.08 2022 в 13:15

Трансджендърите са много хуманни, постоянно ликвидират животинки по "хуманни" съображения. То не бяха лъвчета, жирафчета и вече не помня точно какви още, а сега и морж...

Вече се чувствам изтрит заради политнекоректното си изявление!