Украйна реформира правосъдието, уволнява 5000 съдии

ОFFNews 03 юни 2016 в 18:24 9181 9

Министърът на вътрешните работи на Украйна, Арсен Аваков, обяви, че започва реформа в съдебната система на страната, след като Върховната рада внесе поправки в конституцията, съобщи ТАСС.

В момента в цялата страна има 7000 съдии, от които поне 5000 ще се разделят с постовете си, като част от борбата с корупцията и обновяването на съдебната система.

"Съдилищата ще се създават наново - без никакви автоматични прехвърляния и преминавания от старите в новите. Ще има изцяло нови състави на конкурсна основа", написа Аваков във Фейсбук.

Съдиите ще бъдат назначавани от президента на страната, след като са предложени от ВСС. Те ще имат "функционален имунитет" вместо "абсолютен", както досега.

Сред поправките се отбелязва, че ще бъде направена тристепенна съдебна система, създаване на Върховен съд, както и учредяване на Висш съдебен съвет, който ще има пълномощия да избира, уволнява и премества съдии. Премахва се и петгодишният изпитателен срок за съдиите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

63994

6

Red or Dead

04.06 2016 в 12:14

Браво товарищ, ето така обичаме нещата, този миносучук нам нравится:)
Иначе вчерашните ти изпълнения биеха малко на курвачка...

А по темата дето мъ “следиш“ имали смисъл да говоря, аз съм казал вся и вся, ГЬОСТЕРИЦАТА.....това е лечението не само за нея...а ти чакай..Радка ицкУ...Боко...цветитУ караВИЕТНАМЧЕВА да ти я “оправят“....

63994

2

Red or Dead

03.06 2016 в 18:52

“““....Съдиите ще бъдат назначавани от президента на страната......““““


Преведено на български, тези които не са “верни“ на пендехосите, ще бъдат заменени с...“правилни“.....рИформа от сой;)
 
X

Да помогнем на украинските деца!