Украйна порази руски команден център край Севастопол

OFFNews 04 януари 2024 в 19:09 6750 2

удар
Мястото на удара на ВСУ.

Украинската армия нанесе днес масиран удар по военни обекти на територията на временно окупирания от руските нашественици полуостров Крим.

Край Севастопол е поразен команден център на руската армия.

Москва отрича. Според пропагандата на Кремъл всичките 10 ракети на ВСУ са били неутрализирани от противовъздушната отбрана. Това обаче противоречи на десетки снимки и видеа от Севастопол, Евпатория и на други места на полуострова.

Най-тежкият и значим удар е бил в района Юхарина Балка в Севастопол. Украинската ракета е попаднала точно в команден център на нашествениците. Броят на жертвите и ранените засега е неизвестен. Местни жители пишат, че от този район идват голямо количество линейки с включена звукова и светлинна сигнализация.

Военновъздушните сили в Киев и разузнаването коментираха днешните експлозии в Крим.

Командващият ВВС на ВСУ генерал-лейтенант Николай Олешчук в Телеграм се подигра на руската пропаганда, заявявайки че на 2 януари "Министерството на лъжата на Руската федерация" е съобщило за поразяването с руски ракети на "бункер със заместник-главнокомандващия Валерий Залужний и още девет генерали от ВСУ".

"Да кажем здрасти на окупаторите в Крим! Очаквам същия епичен доклад от Севастопол и Евпатория с дата 4 януари. Още веднъж благодаря на пилотите от ВВС и на всички, които планираха операцията, за безупречната бойна работа", написа той.

А представителят на Главното управление на разузнаването към Министерството на отбраната на Украйна Андрий Юсов коментира съобщението на Телеграм канала "Кримски вятър" относно новите взривове в Севастопол.

"Това, можем да кажем, се случва онлайн. Става дума за това, че украинските сили за сигурност и отбрана продължават да работят. И когато ще има възможност да направим резултатите публични и да ги споделим, ако е уместно, това със сигурност ще бъде направено", каза Юсов.

ВСУ са поразили командния пункт на руските окупационни войски край Севастопол около 15 часа.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-1650

2

ob1

04.01 2024 в 22:16

- Knock-knock!
- Кто там?
- Blyad!
- Бляд кто?
- Storm shadow, blyad!

9030

1

Ivan Terziysky

04.01 2024 в 21:45

Браво! Отлична работа. Така и занапред и по честичко.
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки