Украйна отвърна на масираната атака: Експлозии и жертви в Белгород (обновена)

Русия съобщи за 14 загинали, сред които 2 деца

OFFNews 30 декември 2023 в 17:19 12627 10

Белгород

Снимка Униан

Белгород при атаките

Украинските сили за отбрана са нанесли ракетен удар по военни обекти в руския град Белгород, пише РБК-Украйна, позовавайки се на източник от спецслужбите. Новината съобщава и украинската агенция "Униан". Тя идва ден след масираните руски удари над територията на Украйна.

"Това са съвместни събития, които са последиците от варварския обстрел на Днепър, Харков, Одеса и убийството на цивилни. Събитията продължават", отбеляза източникът.

Руските власти съобщиха за 14 загинали, сред които две деца. Според губернатора е бил ударен жилищен район. На снимка, публикувана от вестник "Комерсант", се вижда как над града се издига черен дим.

Унищожаването на гражданската инфраструктура на Белгород е резултат от неефективната работа на руската ПВО, се посочва в информацията. Заради „непрофесионалните действия и планираната провокация“ на руската противовъздушна отбрана ракетните отломки са паднали в центъра на града, добавя "Украинская правда".

"Украинските сили за отбрана извършват дейности срещу военни цели. Унищожаването на гражданската инфраструктура, което наблюдаваме в Белгород, е следствие от непрофесионалните действия на руската ПВО, както и от умишлени и планирани провокации“, отбелязва източникът.

Съобщава се, че в центъра на града са избухнали експлозии, запалени са автомобили. Видеоклипове и снимки са публикувани от руски канали в Телеграм.

Междувременно Александър Богомаз, губернатор на Брянска област, която също граничи с Украйна, днес заяви, че едно дете е било убито при удари по "граждански обекти" в две села в областта, без да уточнява кога са били извършени атаките, допълва БТА.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

4038

10

Moirae

31.12 2023 в 10:22

С С300 ли се сваля дрон? Човеконенавистно степно племе.

1000

9

foreigner66

31.12 2023 в 00:06

Русия си е слаба и бездарна не ти трябва да си "евроатлантик" за да го разбереш. Най-голямата глупост която направиха е да нападнат 40 милионна държава в 21-ви век с цел да я завладеят териториално. След още някоя и друга година "специална военна операция" ще плащат репарации или каквото е останало там. Никой повече няма да им помага с пари в брой като през 97-ма,боингите не сварваха да кацат на шереметево 1. Така или иначе времето на такива войни за територии и някакви мъгляви планове за световно господство са минало.

1000

8

Кок

30.12 2023 в 23:15

Най вероятно е Украйна да бомби военни обекти /от там стрелят по Украйна/ с не градове няма смисъл а Руската ПВО с скапаните си допотопни компютри да прихваща ракетите и и над Населени места и от отломките да стават поразиите които удрят по къщите на Руснаците тъй че сигурно поразиите са от тях си.

318

7

Valioka

30.12 2023 в 22:36

Муадене, много си проС... Не ставаш и за руски трол. Никога Украйна нямаше да изстреля и един патрон против рассия ако рашките на я бяха нападнали. И на никой не би му дошло на акъла да напада рассия. Това са твоите идоли - те искат да се докажат чрез агресия. Но кажи ми бе МУадене, кой някога някъде в пространството и времето се е доказал чрез агресия, ***** русофилски? Аз не се сещам. Сещам се за пропаднали агресори, почти забравени от времето и не виждам причина рашистан да се докаже за по-различен от статистиката...

400

6

демотиватор

30.12 2023 в 20:52

Кога ли украинците ще капичнат първата кремълска кула ?!
Например с преработената за наземни цели тяхна "морска" далекобойна ракета "Нептун". (ジ)

10298

5

AntiZ

30.12 2023 в 19:17

Друг един кретен, песков, прессекретар на издирван международен престъпник току-що се изхвърли:" сво щяла да продължи, за да се предотврати обстрел на руска територия!" Имало ли е обстрел на руска територия преди агресията, бе изрод руски? Руснакът е толкова тъп, че чак е вдлъбнат!

10298

4

AntiZ

30.12 2023 в 19:03

Този не е трол, Джони, нито полезен идиот! Идиотитът младен е напълно безполезен, особено тук. Какво написа един рашиски боклук с кретенското име небезня по повод варварските бомбардировки над Украйна от вчера:" ако не беше работата на украинската противовъздушна отбрана, просто нямаше да има жертви сред цивилните"! Това е логиката на един руски червей, изпратен в ООН. И аз ще кажа: ако не беше работата на руската противовъздушна отбрана, просто нямаше да има жертви сред цивилните в белгородска рашистанска путинска република. Изроди руски!

2073

3

Johnny B Goode

30.12 2023 в 18:51

Кое от двете е вярно?

Младен НиколоФФ е руски трол или полезен идиот?
Не че двете са в конфликт едно с друго,, ама все пак.

-1695

2

Mladen Nikoloff

30.12 2023 в 18:46

Въпрос към евроатлантиците:

Кое от двете е вярно?

1) Русия е изключително некадърна, слаба, бездарна и няма шанс да се справи с Украйна, а какво остава с цялото НАТО.

2) Трябва всички да помагат на Украйна, защото след като Украйна падне, Русия ще нападне и превземе и други държави

Често чуваме от едни и същи хора (като Столтенберг например) и двете твърдения, но според мен са в конфликт едно с друго.

3251

1

динозавър

30.12 2023 в 17:46

Да пазят нещо и за Путин.
 
X

Да помогнем на украинските деца!