Украйна атакува летища в Луганск и Бердянск, въздушна тревога в района на Одеса

OFFNews 17 октомври 2023 в 10:02 2249 1

Войната в Украйна

Снимка Укринформ

Украинските военни са атакували летища в Луганск и Бердянск, които са окупирани от руски войски. Сред целите са били хеликоптери и летищна техника, но в доклада на Генералния щаб на ВСУ, цитиран от РБК-Украйна, не се уточнява кои цели са поразени. 

Сайтът Медуза съобщи за „два поразени хеликоптери на площадки за кацане” и склад за боеприпаси.

Жителите на Бердянск пишат в социалните мрежи за експлозии и детонации на боеприпаси в района на местното летище. 

Тази нощ руските войски са изстреляли шест ударни безпилотни летателни апарата от типа Шахед-136/131 в Украйна, съобщиха от командването на ВВС. Всички дронове са унищожени.

Украинските военни съобщиха още, че над Херсонска област от руски Су-34 е изстреляна управляема ракета Х-59, която също е била свалена. 

В допълнение, командването на ВВС на украинските въоръжени сили съобщи, че „е регистрирано използване от противника на две зенитни управляеми ракети С-300 в източно направление“. 

В района на Одеса е обявена въздушна тревога.

Оперативното командване на въоръжените сили на Украйна "Юг" съобщи, че отломките на един от свалените безпилотни самолети са паднали в одеския яхтклуб. Унищожени са сградата на училището по ветроходство и хангарът за съхранение на имущество, повредени са граждански частни лодки и яхти. Няма пострадали хора, се казва в съобщението.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

710

1

Д-р Мазникуров

18.10 2023 в 10:16

А-аааа, туй не се трае вече! Безобразие! Къде са аеро-космическите и интер-галактическите Сили на Пфедерацията, а? Малък Митя я бързо да лъска и да вади пак "Сармат"-а! Оня де, единствения, недо-сделания ... ма все пак, като му боядисат носа за строеви преглед, глей к'во става, страх да те хване :) !
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки