Украинското разузнаване потвърди опит за взривяване на жп мост в Самарска област

OFFNews 04 март 2024 в 11:20 15797 1

мост

Снимка ГУР

Украинското разузнаване потвърди, че е направен опит за взривяване на железопътен мост над река Чапаевка в Самарска област в Южна Русия.

"Русия използва железопътния мост за транспортиране на военни товари, включително боеприпаси, произведени от завода на АО "Полимер" в град Чапаевск в Самарска област", се казва в изявление на ГРУ.

Според съобщения в руските медии експлозията е станала около 5 ч. сутринта. Движението на влаковете по моста е било преустановено. Руските железници съобщиха, че заради инцидента са закъснели пет влака: два, пътуващи по маршрута Москва-Самара, както и Москва-Орск, Сизран-Мирная и Сизран-Самара.

От аварийните служби съобщиха за "Интерфакс", че нарушението в графика на влаковете е настъпило "във връзка с незаконна намеса на неупълномощени лица в работата на железопътния транспорт". Отбелязва се, че опорите на моста не са разрушени, но има повреди.

"Това е двупътен участък, сега трябва да влезем за оглед. Техниката и оборудването са готови за възстановителни работи. Предварително това ще отнеме няколко часа, но органите на реда работят", обясни служител на аварийната служба.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

400

1

демотиватор

04.03 2024 в 12:53

Требваше повече взрив, момчета, жалко че опорите стоят...
Прочее- к'во име, река "Чапаевка"- що са забравили покрай глупака Чапаев от вицовете другия глупак- адютанта му Петка...? (ジ)
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика