Украинското разузнаване потопи и руския влекач Сатурн

Светослав Метанов 06 юни 2024 в 14:27 5850 1

Украинското разузнаване потопи руския черноморски влекач Сатурн
Украинското разузнаване трансформира пореден руски кораб в подводница.

Специалните сили на Главното управление на разузнаването (ГУР) към украинското министерство на отбраната са унищожили руския влекач „Сатурн“. Разузнавателната служба показа видеозапис от нощната атака за унищожаване на руския плавателен съд в порт Черноморск на територията на окупирания полуостров Крим..

„Сатурн“ вече няма да плава - специалните сили на ГУР унищожиха руския влекач", - се посочва в съобщението.

Отбелязва се, че нападението е извършено на 6 юни от военнослужещи от специалното подразделение на 9-и отдел на ГУР в близост до бреговете на временно окупирания Крим. Нанесен е успешен удар по руски рейдов влекач, създаден по проект 498. Става дума за „Сатурн“ или „Протей“.

"В резултат на операцията във водите на Панското езеро беше унищожен още един кораб на руските нашественици. Опустошителното огнево поражение беше нанесено след успешен пробив на отбранителната бариерна линия на окупаторите в акваторията на Черно море", се казва в доклада на ГУР.

На видеото, което ведомството на ген. Кирило Буданов разпространи, се вижда как украински надводен дрон преминава като на парад поставените прегради в залива и след това поразява руския кораб.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови