Украинското разузнаване: Кавказци са извършили неуспешен атентат срещу Путин месец след началото на войната

OFFNews 23 май 2022 в 19:29 42222 4

Владимир Путин

Снимка Интерфакс.ру

Владимир Путин е бил мишена на покушение месец след началото на войната в Украйна, твърди ген. Кирил Буданов

Месец след началото на войната в Украйна срещу президента Русия Владимир Путин е бил извършен атентат. Това заяви в интервю за „Украинская правда“ ръководителят на Главното разузнавателно управление на Министерството на отбраната на Украйна бригаден генерал Кирил Буданов.

Срещу Путин имаше атентати. Имаше дори покушение, както казват, по линия на представители на Кавказ не толкова отдавна. Това не е публична информация. Абсолютно неуспешен опит, но реално се е случил. Това е било приблизително преди два месеца. Още веднъж да кажа – бил е неуспешен. Никакво разгласяване нямаше на това събитие, но то се е случило.“ – казва Буданов пред „Украинска правда“.

"Украинская правда" не посочва повече подробности в подкрепа на твърдението на генерала. Изданието ще публикува пълното интервю с шефа на военното разузнаване Кирил Буданов утре, на 24 май.

Наскоро ген. Буданов коментира, че руският президент Владимир Путин е изпаднал в задънена улица и не може нито да прекрати войната срещу Украйна, нито да я спечели.

Конспирациите и спекулациите за покушение срещу руския президент като възможност за прекратяване на войната в Украйна се появяват в различни издания по цял свят, а политици подклаждат подобни хипотези. Така например в началото на март т. г. сенаторът републиканец Линдси Греъм буквално призова за убийството на Путин, с което предизвика остра реакция на Москва.

"Има ли Брут в Русия? Има ли в руската армия полк. Щауфенберг? Единственият начин да се спре войната в Украйна е да се ликвидира този човек (Путин). Това ще е голяма услуга не само за вашата страна, но и за целия свят. Само руският народ може да поправи тази ситуация. Лесно е да се каже, трудно е да се направи. Но, ако вие не искате да прекарате останалата част от живота си в мрак, в изолирано общество и в нищета, сега е моментът да преминете към действия." - обърна се към руснаците в профила си в Туитър Греъм, напомняйки за предалия Цезар Брут и за заговорника срещу Хитлер полк. Клаус фон Щауфенберг.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1767

3

fiki

23.05 2022 в 20:37

естествено, никакъв шанс някой дори и да си е помислял да прави атентан над божеството майка на всички русороби

10298

1

AntiZ

23.05 2022 в 19:45

Нищо, и утре е ден! Нема ли некой трол да го зарадвам, бе?
https://t.me/nevzorovtv/5016