Украинското разузнаване има пряко отношение към атентата в ''Крокус'', твърдят руските служби за сигурност

Русия за пръв път призна отговорността на организацията "Ислямска държава" за атаката

OFFNews 24 май 2024 в 09:10 4908 7

Атентатът в Крокус сити хол

Снимка АП/БТА

Атентатът в Крокус сити хол

Главното разузнавателно управление на министерството на отбраната на Украйна има пряко отношение към терористичната атака в московската концертна зала „Крокус сити хол“.

Това заяви директорът на Федералната служба за сигурност на Русия Александър Бортников на заседание на Съвета на ръководителите на службите за сигурност и специалните служби на страните от ОНД, което се откри в киргизстанската столица Бишкек.

Ръководителят на ФСС подчерта, че разследването продължава, но "вече със сигурност може да се каже", че украинското военно разузнаване е пряко свързано с атаката.

"Искам да уверя, че всички обстоятелства около престъплението ще бъдат установени и никой замесен няма да избегне наказанието", заяви Александър Бортников.

Той съобщи за над 20 арестувани, включително преките извършители и съучастници, предаде БТА.

На практика Русия за пръв път призна отговорността на организацията "Ислямска държава" за атаката.

Бортников заяви, че по време на разследването е било установено, че подготовката, финансирането, нападението и изтеглянето на терористите са били координирани по интернет от членове на „Ислямска държава-Хорасан“ – афганистанския клон на ИД.

На 22 март беше извършен терористичен акт в концертна зала в московското предградие Красногорск. Броят на жертвите е 144, а 551 души са ранени, сочат последните данни.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    За писането на коментар е необходима регистрация.
    Моля, регистрирайте се от TУК!
    Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

    22553

    7

    dolivo

    24.05 2024 в 19:47

    Вечните жертви.

    Типични психопати.

    1066

    6

    alcom4

    24.05 2024 в 11:50

    В империята на злото - Русия ,всичко може да се случи .Само че защо винаги , все те са прави,а другите лоши ,зли ,а те...така наречените руснаци....добри ,света вода, ненапита .Тях ,московците цял свят ги ненавижда, защото света е крив а пък те..прави.Тия хора освен от пиянство,наглост ,надменност и лицемерие, страдат и от липса на отговорност и самокритичност.

    3724

    5

    GB

    24.05 2024 в 10:26

    Интересно...

    Всякакви руски силови структури, в готовност след сигналите за възможен предстоящ терористичен акт, имащи възможност да се появят в залата някакви минути след началото на стрелбата, не са реагирали дълго време...

    Съвсем логично излиза, че всички тези разни руски силоваци нарочно са съдействали на ИД-Хорасан и на украинското разузнаване!!! Според това твърдение.

    11364

    4

    Sin

    24.05 2024 в 09:53

    Кой го интересува какво "мислят" руските служби за сигурност, след като всичко, излезло досега от тях са лъжи ? Не само - Лавров, Путин, Захарова и пр. са открити лъжци. Те не крият това. Ерго, защо се цитират руски източници ?

    3251

    3

    динозавър

    24.05 2024 в 09:29

    И към унищожаването на украинските градове има отношение. Трудности представям по- безочлив коментар. Убиецът Путин се жалва, че нападнатият украински народ се защитава.

    2104

    2

    Mateevk

    24.05 2024 в 09:26

    Да, тази благодатна тема няма да бъде изоставена, а ще се експлоатира максимално. С рязане на уши и ток в слабините ще се установят какви ли не "факти", но не и мотиви. Защото Украйна няма нито един мотив да го прави, а може да получи само негативи. За какво й е да избива толкова цивилни, след като на фронта само за ден вади от строя почти 10 пъти повече руски военни? Да се разчита, че така ще се внесе смут в руското общество и то ще се дестабилизира може да си го представи само кръгъл идиот. За руснаците обаче това е направо подарък, който сега ще използват докрай в пропагандата си. Ще имат и оправдание да действат още по-безскрупулно в Украйна. Толкова хубав подарък, че може и сами да са си го направили вместо да чакат някой друг да се сети.

    145

    1

    Джендо Джедев

    24.05 2024 в 09:22

    Ама да, и към метеорита в Челябинск има пряко отношеение. А също и към наводненията в Путландия. ВЕрваме ви напълно!
     
    X

    Най-влиятелните хора в Европа се събират в София