Quantcast

Украинското МВР призна за стрелбата срещу Майдана

OFFNews Последна промяна на 20 февруари 2014 в 23:23 7519 7

Украински служители на МВР и Вътрешни войски атакуват Майдана с автомати "Калашников".

МВР на Украйна съобщи на официалния си сайт, че негови служители са използвали огнестрелно оръжие на Майдана.

„МВР вече съобщи, че милиционери са били обстрелвани от снайперисти и радикално настроени участници в масовите безредици. За да дадат възможност на невъоръжените си колеги да напуснат зоната на обстрела, на местопроизшествието пристигнаха въоръжени служители на реда. Те са използвали оръжието си в рамките на разпоредбите на Закона за милицията. Напомняме ви, че към настоящия момент в болниците на Киев са настанени повече от 130 служители с огнестрелни рани, а 13 милиционери загинаха“, се казва в съобщението на украинското МВР.

По информация на украинското Министерство на здравеопазването загиналите на Майдана до 22,00 часа на 20 февруари, са 75 души. По всяка вероятност става дума за 62-ма цивилни и 13 милиционери.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

21.02 2014 в 09:54

До 05 Гост

Ако си прочел, писъл съм, че цитирам. И в цитата се позовават и на думите на на официалната страница на протестите в Украйна във Фейсбук– „Евромайдан“ Свитлана Поваляева. Така, че .....

21.02 2014 в 09:40

Kolektore, говори за "криминалните авторитети", за воровете, за донецката мафия и че са на подчинение на московските ворове начело с Путин... какво пак ни "дезинформираш"... стреляли по своите! С ЦЕЛ ПРОВОКАЦИЯ!... истината, предимно истината е което искаме да знаеме...

21.02 2014 в 08:31

KOREKTOR поне клиповете които видях и по телевизиите, тези по които стреляха не носеха огнестрелно оръжие. Един снайперист от Вътрешни войски, може много добре да види на оптиката кой стреля с оръжие и кой не. Още повече войските разполагат с бронетехника и могат да я използват по предназначение.
Беркут първи почнаха да разполагат снайперисти по покривите и да стрелят по хората от там, до тогава нямаше стрелба, а дали става въпрос за провокатори не знам, но нищо чудно и това да правят управляващите за да имат оправдание за употреба на сила.

21.02 2014 в 07:11

Цитирам от друг сайт :

"Току що на киевската улица „Грушевски“ са били застреляни още двама души. Това съобщи на официалната страница на протестите в Украйна във Фейсбук– „Евромайдан“ Свитлана Поваляева. Все още не се съобщават подробности дали хората са убити, или ранени, и какво евентуално е състоянието им. Междувременно администраторите на страницата предупредиха за появата на провокатори в редиците на протестиращите. Според тях преоблечени в униформи на „Беркут“ радикално настроени опозиционери стрелят срещу своите, за да могат после да обвинят властите за кръвопролитието."
Под текста има видео и в него кадри с онези с автоматите и снайперистът ц жълтите ленти на ръкавите. Точно под този кадър вчера OFFNEW.BG бяха сложили коментар, че лошите стреляли на месо по беззащитните мирно разхождащите се едва ли не бандюги. А то какво излиза, че едни бандюги стрелят по други бандюги и после пищят и реват.

21.02 2014 в 01:47

Че какво има да признават, след като се знаеше официално пще вчера. Преди два дена беше без оръжие, и веднага след запалването на бронетранспортьора стана ясно че оръжието е неизбежна необходимост.
Много лесно пожълтяват новините, е това да видим дали ще се намери кой да си признае.

21.02 2014 в 01:33

Ми правилно, те ще ме гърмят, а аз ще ходя със сопата да се защитавам. И аз да имам вкъщи снайпер и аз ще почна да ги гърмя ония песове. Някой в софия да знае къде мога да си купя?

21.02 2014 в 00:02

... а за ОМОН-овците ще признаете ли...
или там е СТРАШНО А? стреляш по своите с прицелен в тила ти омоновски снайпер... къде ще мърдаш, милиционерче... къде... избирай!