Украинското министерство на отбраната за F-16: Очаквайте най-великия военновъздушен блокбъстър

OFFNews 20 май 2023 в 17:40 12790 15

Снимка Министерство на отбраната на Украйна

Туитът на военното министерство в Киев е гарниран със снимка на F-16 с украинския тризъбец на опашката.

Очаквайте тази есен!
Най-великият военновъздушен блокбъстър на всички времена!
F-16 в небето на Украйна!
Ние ще защитим нашето небе!

С такъв туит реагира на официалната си страница в Туитър Министерството на отбраната на Украйна, след като Белият дом потвърди, че Съединените щати и техните съюзници планират да предадат на Украйна изтребители F-16. Министерството на отбраната обяви, че американските машини ще се появят в украинското небе още наесен.

Агенция УНИАН припомня, че решението за прехвърляне на самолети F-16 на Киев не беше взимано дълго време нито от САЩ, нито в други страни, като западните партньори на Украйна обясняваха, че се фокусират върху доставката на други видове оръжия, включително танкове. В края на април Украйна получи сигнал от някои страни за готовността им да обучат украински пилоти да управляват самолет F-16.

На 15 май президентът Володимир Зеленски, по време на съвместен брифинг с британския премиер Риши Сунак, обяви „важни решения“ относно самолетната коалиция в близко бъдеще. На свой ред Сунак каза, че Великобритания ще бъде ключов член на тази коалиция от страни, които ще предоставят подкрепа.

Сега към "коалицията на бойците" се присъединиха САЩ, Великобритания, Холандия, Дания и Белгия. Според съветника на президента на САЩ Джак Съливан, времето за доставка на F-16 ще зависи пряко от времето на ученията на украинските екипажи. Последните американски оценки, базирани на наблюденията от работата на украинските пилоти на тренажори, сочат, че украинските летци ще могат да полетят след не повече от 4 месеца обучение.

Юрий Игнат, говорител на командването на военновъздушните сили на въоръжените сили на Украйна, обясни, че украинските сили за отбрана ще могат да освободят окупираните територии много бързо, ако получат американски изтребители F-15 и F-16, каквито имат страните-членки на НАТО.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2073

18

Johnny B Goode

21.05 2023 в 02:20

Новорегистрираното рашистко тролче, ето ти малко информация кой победи BMW-тата и Мерцедесите.

https://www.segabg.com/category-observer/i-257-723-496-kopcheta

Айде улево с безаналоговите руски дивотии.

710

14

Д-р Мазникуров

21.05 2023 в 00:08

bozhik, я пак че не схванах, кой бил "изял шута"? Мерцедесите и BMW-етата ли :) ? Или твоите любими, така наречени "победители"! ... Даже не мога да повярвам че си обикновен нещастник, просто мисля че, 1) или не вземаш нужните хапчета, или 2), ако вече вземаш някакви, трябва ВЕДНАГА да ги смениш с МНОГО по-силни, че нещо вече не работят добре :) ...

3767

13

Име на профила

21.05 2023 в 00:02

Красавчик, иди вместе с твоими идолами пиши там в Ленте и Вконтакте как ваш любимъй путя - великий стратег, и не лезь на нормальнъе сайт воду мутить.

Като те гледам по начина на писане не си чист орк, но страшно се стараеш да изглеждаш като тях. Тъжно е, това е като да гледаш бяло хлапе да се облича и говори като цветнокож, с тази разлика, че то е дете, което се кефи на изпълнители, а ти (предполагам) си зрял мъж, който го **** на военнопрестъпници.

Така или иначе, както казвате - тайга широка, пошел нахуй отсюда.