Украинските депутати вече няма да могат да влизат с оръжие в парламента

OFFNews 16 март 2018 в 21:54 3483 0

Украинските депутати занапред ще трябва да предават носеното от тях оръжие при влизане в сградата на парламента. Това заяви днес членът на комисията по правилника към Върховната рада Володимир Арешонков след среща с председателя на еднокамарния парламент Андрий Парубий, предаде ТАСС, цитирана от БТА.

Арешонков поясни, че понастоящем депутатите внасят в пленарната зала оръжия, като изрази увереност, че те всички са "адекватни хора" и че оръжието им е законно придобито.

"Трябва обаче да отчитаме различните настроения, включително психологическите моменти", каза той.

По думите му в парламентарния правилник ще бъдат внесени промени, съгласно които депутатите ще предават оръжията си на влизане в сградата. 

Вчера бившият военен пилот Надя Савченко, която е член на Върховната рада, призна, че е влязла в пленарната зала с оръжие, което й било дадено като награда лично от Парубий.

Савченко бе пленена от проруски сепаратисти в Източна Украйна през 2014 г., прехвърлена в Русия и осъдена там по обвинение в съучастие в убийство на руски журналисти.

След като през 2016 г. бе помилване, тя завърна в Украйна, където бе посрещната като национален герой. Малко по-късно обаче тя започна да обвинява президента Петро Порошенко в корупция и некомпетентност и изпадна в немилост.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Да помогнем на украинските деца!