Украински националисти пребиха руснак пред руското посолство в Киев

OFFNews 18 септември 2016 в 19:27 6464 4

Снимка РИА Новости

Членове на украинската националистическа партия "Свобода" пребиха руснак, дошъл да гласува на изборите за руски парламент в посолството на Русия в Киев, съобщиха руските медии. 

Националистите първо не пускали руснака в сградата на посолството, а след това започнали да го бият. Един от лидерите на партията Игор Мирошниченко пък поставил руско знаме пред посолството и настоявал всеки, който иска да влезе, да си избърше краката в него. 

Намесила се полиция и служителите на реда арестували нападателите. 

Десетки активисти на партията блокираха входа за сградата и възпрепятстваха гласуването. Един от демонстрантите също беше задържан след сблъсък с полицията. 

Ситуацията с гласуването за руски парламент беше сложна и в Одеса. 

Украински радикали блокираха входа на руското консулство в града и направиха опит да попречат на руските граждани да гласуват. 

Те крещяха на руснаците да гласуват в Русия, както и че Украйна е само за украинците. 

И тук се е наложила намесата на полицаите, които изгонили нарушителите. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12018

4

plamen shopov

18.09 2016 в 23:22

Всъщност,човека си е чист руснак,а са почнали да го дърварят,след като упорито им е натяквал че,Сталин е спечелил войната,а не някакви си украинци!И не са били няколко десетки националисти,а само десет!

12135

2

Koilo

18.09 2016 в 21:03

Офцнюз пак не са разбрали. Човекът е бил украинец, който придружавал жена си, руския, която искала да гласува. В бившия СССР има много смесени бракове.

12135

1

Koilo

18.09 2016 в 21:03

Офцнюз пак не са разбрали. Човекът е бил украинец, който придружавал жена си, руския, която искала да гласува. В бившия СССР има много смесени бракове.

 
X

Подкастът на OFFNews