Украински медии: Русия ще нахлуе в Молдова, вероятно на 9 май

Ангел Марковски 05 май 2022 в 17:57 4197 3

Снимка Getty Images

Колони напускат Приднестровието и влизат в Молдова.

Русия е разработила ясен план за нахлуване в Молдова. Датата на нахлуването може да бъде 9 май или някой от следващите дни, а поводът - признаването на независимостта на Приднестровието от страна на Русия. Това съобщиха  украинския Канал 24, който не цитиран и от агенция Униан, като се позоваваъ на източници от украинското контраразузнаване. Според  тях Руската федерация планира да извърши въздушен десант в Приднестровието. Това е руски анклав на територията на Молдова, който не е признат за независима държава дори от Москва, която разполага с военен контингент и складове с оръжие на територията ѝ.

Отбелязва се, че вероятният успех на руските войски ще доведе до "втори фронт" в югозападна посока.

"Откриването на втори фронт е от стратегическо значение, тъй като ще отклони човешки резерви и оборудване на украинските въоръжени сили. Освен това контраразузнавателната служба заявява, че присъствието на руски войски в този регион ще дестабилизира политическата ситуация на Балканите", се казва в публикацията.

Съобщава се, че според украинското контраразузнаване Русия планира да извърши десанта, с приземяване на самолети и хеликоптери Ил-76 в Приднестровието. Те ще летят от окупирания през 2014 г Крим.

Окупаторите може да се опитат и десант с парашутисти и в Белгород-Днистровския и Саратския район на Одеска област, след което ще се отправят към Приднестровието.

Още от началото на руската инвазията в Украйна анализатори и служби предупреждават, че е твърде вероятно Молдова да е следващата цел на Владимир Путин в "мисията" му по възстановяване на СССР. Руските официални лица отричат тази вероятност по същия начин по който отричаха и предупрежденията на западни служби, че ще има война с Украйна. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

210

3

Merc

06.05 2022 в 08:59

Каква Молдова бе .
Орките 70 дни един завод не могат да завземат.
Клоуни с георгиевски лентички...

-5910

2

Един

06.05 2022 в 00:46

Ако украинците си правят планове да дестабилизират или нахлуят или НАТО в лицето на Румъния, няма да се замислят да направят това. САЩ нахлу в Гренада заради 115 свои граждани през 1989 Русия ще направи същото А хилядите които живеят там.

10298

1

AntiZ

05.05 2022 в 20:47

Кремълският касапин е враг преди всичко на своите хора. Те обаче явно нямат нищо против да стават пушечно месо и фактите го доказват. Предупреждавам, видеото е брутално и всеки сам преценява дали да го види:
https://t.me/nevzorovtv/4881
 
X

Да помогнем на украинските деца!