Украински командир: Пред нас е Бердянск, а после Азовско море

OFFNews 04 септември 2023 в 10:36 9316 3

Снимка Генерален щаб на ВСУ

Украинските бойци, които се сражават на Запорожкото направление в района на Роботине, освободено от ВСУ миналата седмица са убедени, че са преминали през най-тежката защитена линия на руската армия в Южна Украйна и сега ще продължат напред с по-бързо темпо, съобщава Ройтерс в репортаж за сраженията в този участък на фронта.

„Не спираме тук. Пред нас е Бердянск и нататък по пътя. Още в началото го обясних на моите войници: нашата цел не е Роботине, а Азовско море“, цитира Ройтерс украински командир с позивна „Комбат“. В негово подчинение са част от силите, които влязоха в Роботине миналата сряда.

От Роботине до Бердянск, град на брега на Азовско море са 100 километра, а 85 километра да стратегически важния Мелитопол. И двата града са окупирани от руската армия.

Междувременно в понеделник украинското Министерство на отбраната съобщи, че от юни насам в резултат на контранастъплението в района на Бахмут е била освободена територия с обща площ 47 квадратни километра, като последните 3 квадратни километра са само през миналата седмица. „Миналата седмица беше много горещо в района на селищата Клишчиивка, Кюрдюмивка и Озарянивка южно от Бахмут“, обяви заместник-министърът на отбраната Хана Малар.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-529

2

6екеr4о

04.09 2023 в 10:46

Чудесни новини за околностите на Бахмут, а блядовете тъпоглаво се бяха размечтали за увековечаване паметта на противягата Пригожин да го погребат в този град, нещастници...

Едноименната река Бахмутка, таз кротка Пърхутка, се оказа несбъдната мрзилска мечта, не блян някакъв, а направо ФЕТИШ!!!

Ще я форсират таз река на кукуво лято...

12078

1

edin slep

04.09 2023 в 10:41

Ако имаха модерна авиация, щеше да е съвсем различно. Успех. Азовско море, Крим ...
 
X

Да помогнем на украинските деца!