Украински генерал предложи да се предаде в плен срещу спасяването на деца от Мариупол

В списъка ви за издирване съм, близък съм до полк "Азов", предлагам живота си в замяна на този на децата, обръща се към руските окупатори Аброскин

OFFNews 25 март 2022 в 07:01 20189 4

Снимка Фейсбук на Аброскин

Бивш първи заместник-началник на Националната полиция на Украйна генерал Вячеслав Аброскин предложи себе си като заложник на руските нашественици в замяна на евакуацията на деца от Мариупол.

За това той написа на страницата си във Фейсбук.

„Днес в напълно разрушения град са останали много деца, които, ако не бъдат спасени сега, ще умрат в следващите дни, времето изтича. Призовавам руските окупатори – дайте шанс на децата от Мариупол, предлагам себе си вместо тях, пише Аброскин. 

„Моля ви да ме пуснете в Мариупол, за да събера децата и да организирам извеждането им. Трябват ми три дни в града. На последния контролен пункт при отпътуването с децата, ще се предам", написа той.

Аброскин припомни, че през 2014-2018 г. организира противодействие на нашествениците в Донецка област.

„Включен съм във вашите списъци със санкции. В списъка ви за издирване съм. Организирахте атентат срещу мен, за да ме елиминирате. Десетки ваши бяха убити, а хиляди ваши съучастници бяха задържани с мое участие. Точно аз съм генералът, който може би е най-близък до известния полк "Азов". Това е моя лична инициатива. Животът ми принадлежи само на мен и го предлагам в замяна на живота на децата, които все още остават в Мариупол", добави той. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2000

4

Ivanpanev1

25.03 2022 в 17:19

На руснак довери не може да се има. Ще се предадеш напразно, а децата може и да ги очистят.

3714

2

GB

25.03 2022 в 14:53

Те не искат да се предават на нашественика-окупатор. Искат да спасят украинците, като те си останат в родината, а не в Русия...и да почнат да се губят...
 
X

Подкастът на OFFNews