Украински дрон и тази нощ стигна до Москва сити

OFFNews 23 август 2023 в 08:39 3270 4

Дупката от дрон, ударил сграда в Москва.

Снимка БТА/АП

Дупката от дрон, ударил сграда в Москва.

Дрон се разби в строяща се сграда в бизнес района на Москва, а други два бяха свалени от руската противовъздушна отбрана близо до столицата. Няма пострадали хора при атаката тази нощ, предаде ТАСС, като се позова на министерството на отбраната на Русия.

Според ведомството безпилотните летателни апарати са били украински. До момента няма реакция от страна на Киев, която по принцип не коментира подобни нападения.

Руското министерство на отбраната съобщи в изявление, че сигналът на първия дрон е бил заглушен със средства за радиоелектронна борба. В резултат безпилотният летатален апарат е паднал върху строяща се сграда в Москва-Сити.

Въпросното здание е понесло незначителни щети. В две съседни пететажни сгради са били счупени няколко прозореца, съобщи кметът на Москва Сергей Собянин, цитиран от БТА.

Два дрона са били свалени в Можайски и Химкински район в Московска област, съответно югозападно и северозападно от руската столица, съобщи още министерството на отбраната.

Първоначално Собянин каза, че един безпилотен летателен апарат се е разбил в строяща се сграда в бизнес района на Москва, а друг е бил свален от руската противовъздушна отбрана близо до столицата.

Всички четири летища на Москва временно спряха работа, но вече отново функционират, съобщи представител на властите. Най-малко един полет (от Сочи за Москва) е бил пренасочен към Нижни Новгород.

В Русия вече почти всеки ден има атаки с дронове, отбелязва Франс прес. Москва често бива вземана под прицел.

Вчера руските власти съобщиха, че противовъздушната отбрана на страната е свалила четири украински дрона близо до столицата и в Брянска област, която граничи с Украйна.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

615

4

швейк

23.08 2023 в 10:14

алфа, сити е, защото иначе трябва е мочурище

1035

3

Niko Kolev

23.08 2023 в 09:55

Руски полковник:
https://t.me/shouvalov/20
https://t.me/shouvalov/45

Копирайте линка в търсачката, за да го видите.

Общо взето, армията на орките е леш.

2550

2

alfakentavur

23.08 2023 в 09:39

Проверих. Това е официалното наименование . "Москва Сити".
Ама как така вражеското City бе?
Защо така са си кръстили бизнес центъра, а?
А?

1000

1

Шаран 007

23.08 2023 в 08:45

Москва, Москва! Ти ярко пак пламтиш, ти пак туптиш! Ти пак си огнено сърце и с ясна пурпурна усмивка бдиш над братски стиснати ръце.



 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки