Украинската армия атакува руски кораби край Севастопол. Сред уцелените е фрегатата 'Адмирал Макаров'

Губернаторът на града забрани публикуването на клипове от инцидента. От "Адм. Макаров" руснаците изстреляха ракети по Виница

OFFNews 29 октомври 2022 в 16:04 19072 25

атака

Снимка Информатор Украйна

Севастопол

Украинските въоръжени сили атакуваха руски военни кораби в Севастополския залив с летателни и морски дронове рано тази сутрин. Съветникът на президента Володимир Зеленски - Антон Герашченко, съобщи, че четири кораба, включително фрегатата "Адмирал Макаров", са се взривили. Геращенко нарече информацията за взривената фрегата "непотвърдена".

Украинският журналист Андрий Цаплиенко също пише за "смъртта" на фрегатата.

Руското министерство на отбраната потвърди нападението. По данни на руските военни миночистачът "Иван Голубец" е получил незначителни повреди. В изявление на министерството се казва, че корабите са били атакувани от девет летящи и седем морски дрона.

Руските военни твърдят също, че подготовката на тази "терористична атака" е била ръководена от британски специалисти в Очаков, Николаевска област. "Представители на това подразделение на британския военноморски флот", според руското министерство на отбраната, са взривили и газопроводите в Балтийско море.

Руският "военен кореспондент" Владимир Романов пише, че радарната система на фрегатата е повредена, а в миночистача се е образувала "дупка". Той публикува снимки и видео от пожара в залива на Севастопол.

Губернаторът на Севастопол Михаил Развозжаев изтъкна, че атаката срещу Севастопол е била най-мащабната от началото на войната. Той заплаши да накаже хората, които публикуват видеоклипове с последствията от ударите - твърди се, че те могат да бъдат използвани за откриване на системи за противовъздушна отбрана.

Руските военни могат да изстрелват крилати ракети "Калибър" от фрегатата "Адмирал Макаров". Вероятно именно от този кораб са изстреляни ракетите, които удариха Виница на 14 юли. Тогава са убити 27 души, коментира "Важные истории".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1160

25

bursuk

30.10 2022 в 20:47

Бармалейчо... не ти ли писна да повтаряш "само чакайте", "скоро ще видите", "само да щракне капана" и тем подобни глупости 8 месеца? :D Вече дори не е смешно...

2073

24

Johnny B Goode

30.10 2022 в 18:14

БармаЛейката, абе кво стана със Сармата дето цял месец ни плашеше как щели да го изстрелват? Изстреляха ли го или не можа да хвръкне? Да не би пък да не си доразбрал нещо и да не са го прроизвели или пък да са го откраднали?
Да не би пък да не е било сарма а кюфте?
А Великата Самолетна Армада как е? Освен онези двата дето се разбиха по жилищните блокове, други хвръкнаха ли от нея?

924

23

Diogen

30.10 2022 в 16:50

Рашистите губят войната ис си го признават по собствената си телевизия. Експерт казва, че Путлер е надценил възможностите на рашистката армия. Цялата им скапана държава е проядена от корупция. Не е изненада, че армейските финанси също са изчезнали в касите на мафията.

2070

21

НЕМА ТАКЪФ

30.10 2022 в 10:12

АДМИРАЛА МАКАРОФФ ПОТЪНА БЕЗСЛАВНО В СТАЛИНГРАДСКИЯ ЗАЛИВ ! И К"ВО ВЪОБЩЕ ПРАВЯТ ТАМ РАШЪН КОРИТА ? ВСИЧКИ ЩЕ СЕ ОЗОВАТ ДО МОСКВА !

710

19

Д-р Мазникуров

30.10 2022 в 08:10

Не си сменяй ник--чето, малък Спермогълтач русо-идиот, па камо ли да ми остроумничиш, убитак! Кога съм ги шамарил такива неграмотни лайнета като теб, ако изобщо те е имало, сигурно прав под пикнята си ми можел да минеш :) ! ... Отивай в руZкото пАсольство майцепродавец малък, щели да ви раздават пирожки, а отличниците лично леля Мутрофанова щяла да ги ръчка с пенис-колан 12-ти номер :) ! Сигурно ти е пламнала трътката, нещастник ... ХардЛъжеКрад ... туй ли можа да сътвориш бе тънкопишковец :) ???

710

17

Д-р Мазникуров

30.10 2022 в 01:32

И какво се е случило в "последните 8 години" бе педерасоидче малко, русофилистично, недоклатено, а??? Аз ще ти кажа съвсем точно какво се случи! Случи се това че, Кочината по която милееш окупира територията на съседна страна, настани се в Крим! Случи се това, че нейни хрантутници-терористи свалиха над Украйна пътнически самолет,полет MH17 при което загинаха 276 пътници, в това число и деца! Доказано и очевидно, даже и за идиоти! Ако вземеш сега да ми ревеш за "онези Донецки деца", гротеската ще е пълна...Първо, защото всяко твърдение на руZzките лъжци е меко казано съмнително! Второ, защото миндили като теб въобще не ги е еня за никакви деца! Напротив, вие зовете да се избивали "укрите", и жени и деца. И трето, дори и да е имало нещо, това НЕ Е причина за война и агресия с пълна бруталност срещу съседна страна, като при това си лъгал на килограм че нямаш никакви такива намерения...

5630

16

deyan_h

30.10 2022 в 00:22

Сало! Героям Сало!)) И Мазенкур на помощ отзад...)))