UKIP на Фараж е големият победител на местния вот на Острова

ОFFNews 23 май 2014 в 08:27 4512 9

Британската анти-ЕС партия UKIP завоюва силен резултат на местните избори в четвъртък. Те се проведоха паралелно с изборите за Европейски парламент, но резултатите от евровота не могат да се огласяват преди приключване на изборите във всички държави от ЕС.

В местните парламенти партията UKIP на националиста Найджъл Фараж "изяде" места най-вече от консерваторите на премиера Дейвид Камерън, но и от опозиционната лейбъристка партия. Кандидатите на Фараж взеха и много гласове от избиратели на либералите. Все още крайният резултат не е обявен, тъй като се чакат данни за 161 места.

Според междинни резултати, съобщени от в. "Гардиан", UKIP ще имат 99 места (т.е. добавят нови 83). Консерваторите имат 935 (или -79), лейбъристите добавят 61 места и имат общо 1199, а либералите имат 300 места (т.е. губят 54).

Партията на Фараж се обявява за излизане на Великобритания от Европейския съюз и ограничаване на имигрантите. Надеждите й са догодина за пръв път да влезе и в националния парламент.

В местните избори се разпределят общо 4216 места в oбщинските съвети. На евроизборите ще бъдат разпределени 73 места за британски депутати в общо 751-местния Европейски парламент.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!