Удължиха разследването срещу бившият крал на Испания Хуан Карлос

OFFNews 04 декември 2021 в 09:17 1784 0

Снимка БТА/AP

Хуан Карлос

Бившият испански крал Хуан Карлос, срещу когото има твърдения за корупция, може да се наложи да прекара Коледа далеч от родината за втора поредна година, след като следствените действия срещу него няма да приключат скоро, съобщиха медии в Испания, цитирани от ДПА.

Според съдебни източници генералният прокурор Долорес Делгадо е подписал указ за удължаване на разследването с шест месеца. В противен случай срокът щеше да изтече на 17 декември. Въпреки това не се очаква да бъдат повдигнати обвинения.

Хуан Карлос живее в изгнание в арабското емирство Абу Даби от почти година и половина. Испанските власти водят три разследвания срещу него, включително във връзка с твърдения за пране на пари, данъчни измами, плащане на подкупи, недекларирани дарения и тайни банкови сметки в чужбина.

Негов адвокат потвърди, че за да избегне наказателно преследване за данъчни измами, бившият монарх е платил първоначално около 678 000 евро в края на 2020 г. за просрочени данъчни задължения и още почти 4,4 милиона евро през февруари тази година.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови