Учител заръча на учениците си есе на тема 'Напишете си некролозите'. И го изгониха

OFFNews 10 април 2023 в 16:59 2290 2

ученици

Снимка Getty images

Участници в тренировка как да действат при стрелба в училище.

Учител по психология от Флорида бе уволнен, след като поиска от учениците си да напишат есе на тема собствените им некролози. Джефри Кийн казва, че не съжалява за задачата, защото тя хвърля светлина върху решенията, вземани в системата на общественото образование в щата, съобщи "Гардиън".

"Целта не беше да ги уплаша или да ги накарам да се почувстват сякаш ще умрат, а просто да им помогна да разберат какво е важно в живота им, как искат да продължат напред и как да преследват мечтите си", обяснява преподавателят пред NBC News.

Уволнението на Кийн за пореден път насочва вниманието към странните решения в системата на общественото образование на щата, забранила обсъждането на пола и сексуалната идентичност в класните стаи. Но чийто губернатор републиканец Рон ДеСантис твърдо подкрепя либералните правила при купуване на оръжията, които често водят до стрелби в училищата в цялата страна.

Според NBC Кийн научава, че учениците му от 11-и и 12-и клас в гимназия "Д-р Филипс" в района на Орландо ще репетират как да реагират при стрелба в кампуса по време на първия си час на 4 април. Това го накарало да стигне до темата.

По-късно стана ясно, че някой е бил разстроен от заданието на Кийн. Още на втория час той бил информиран от свои възпитаници, че вече са били питани от служители в училището. В средата на седмия час му съобщили, че е уволнен.

Училищните власти предпочитат да не обсъждат случая. 

Кийн пък обясни пред NBC, че е бил нов служител и не отговаря на условията за членство в местния учителски синдикат, така че не е имал на разположение административен метод, за да поиска възстановяване на работа. Бил е в изпитателен срок, което предполага, че уволнението му може да се извърши по-бързо, отколкото при учител, преминал пробния период.

"Не смятам, че съм направил нещо неправилно. Честно казано, не мислех, че едно 16-, 17-, 18-годишно момче ще се обиди или разстрои от това, че говорим за нещо, за което вече сме говорили", коментира още Кийн.

Непрекъснатите случаи на масови стрелби и насилие в училища накара мнозина да призоват за по-сериозен контрол върху оръжията, но Конгресът не успя да приеме нищо съществено, дори когато училищата признаха своята уязвимост, като карат учениците да тренират как да постъпят, ако тежко въоръжени нападатели нахлуят в кампуса им и започнат да стрелят.

Законопроект, приет от Конгреса и подписан от Джо Байдън миналата година, разшири проверките за най-младите купувачи на оръжие и финансира някои програми за психично здраве. Президентът е сред многото, които настояват за по-строги мерки, включително забрана на нападателните оръжия, която Конгресът не успя да приеме.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22548

2

dolivo

10.04 2023 в 17:26

Много хубаво упражнение е некролога, но не съм сигурен, че е за деца или ген-з-та.

С тая пуста чувствителност, всеки дискомфорт причинен, се преекспонира и рапортува.

Жалко за човека, трябвало е да пита с анкета кой иска да участва като ги предупреди, че може да се натъжат.

-1650

1

ob1

10.04 2023 в 17:16

В гимназията имахме преподавател от Корпуса на мира, с който писахме такива неща. Реално идеята е да помислиш каква следа би искал да оставиш, какво да направиш и с какво да те запомнят. Доколкото ми е известно на доста места се прави и не виждам защо да е толкова скандално.
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки