Училищата в Северозападна Сирия отвориха врати след земетресенията

OFFNews 25 февруари 2023 в 19:47 1197 0

Снимка Twitter / kozama___12

Мобилни екипи оказват помощ на пострадалите в района на Идлиб.

Училищата в контролираната от бунтовниците северозападна част на Сирия днес възобновиха работата си, след като бяха затворени в продължение на почти три седмици след земетресенията, които опустошиха региона, предаде Асошиейтед прес, като се позова на местни служители.

Множество ученици все още са в шок и много от училищата бяха превърнати във временни убежища след земетресението с магнитуд 7,8, което разтърси Югоизточна Турция и Северна Сирия на 6 февруари и причини смъртта на десетки хиляди хора.

Земетресенията оставиха без подслон стотици хиляди души в региона, като много от тях са хора, които вече са били принудени да напуснат родните си домове заради конфликта в Сирия. Множество ученици не са успели да присъстват на уроците днес, тъй като домовете им са били повредени от земетресенията и те и семействата им сега живеят далеч от училищата, каза журналист от контролирания от бунтовниците регион.

Представител на бунтовниците, който се занимава с въпросите на образованието, заяви, че в резултат на земетресенията са загинали 39 учители и 421 ученици. Около 250 училища са били повредени, като сред тях има 203, които са били частично разрушени, и 46, които са с пукнатини по стените, каза още той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!