Училищата в Атина отварят след 2 дни прекъсване заради горещините

OFFNews 14 юни 2024 в 09:41 592 0

Акропола в Атина

Снимка Getty Images

Акропола в Атина

Училищата в Атина отново ще бъдат отворени утре, след като бяха затворени за два дни заради силните горещини, съобщава в. "Катимерини".

Решението беше взето след нова оценка на ситуацията и предвид последните прогнози за времето, след като националната метеорологична служба съобщи, че горещата вълна, която обхвана Гърция от вторник, се очаква да отслабне в петък, пише БТА.

Очаква се решението на атинската община да бъде последвано и други местни власти, които въведоха мярката за затваряне на училищата и детските градини заради високите температури.

Атинската община посочи още, че е в процес на закупуване на стотици вентилатори за училищата в столицата. Първите 100 от тези вентилатори се очаква да бъдат доставени утре.

След седмица с над 40-градусови горещини и прах от Сахара, температурите се очаква да спаднат леко днес до 34-38 градуса, посочва изданието. Промяната ще започне от западните, централните и северните части на страната, където се очакват и валежи, бури и силни ветрове.

Въпреки лекото захлаждане опасността от пожари остава повишена. Според карта на Агенцията за гражданска защита пет района в страната ще бъдат с висок риск от пожари (четвърта от общо пет степени) днес.

Това са Атика, Централна Гърция (Виотия, Фтиотида, Фокида), Пелопонес (Коринтия и Арголида), Тесалия (Магнезия) и Крит (Ираклион, Ретимно и Ханя).

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    За писането на коментар е необходима регистрация.
    Моля, регистрирайте се от TУК!
    Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

    Няма коментари към тази новина !

     
    X

    За и против Гей парада