Убитите при обстрела на Виница станаха 22. Радост в Русия: Трепете ги без милост

Красимир Крумов 14 юли 2022 в 18:52 5544 1

Едва 6 от общо 22 жертви на ракетния обстрел срещу Винница са идентифицирани

Снимка УНИАН

Едва 6 от общо 22 жертви на ракетния обстрел срещу Винница са идентифицирани

22 са вече загиналите при ракетните удари срещу град Виница в Украйна, една 6 от тях са идентифицирани. Тежко ранените са най-малко 34, от които три са деца. Петима от пострадалите са в много тежко състояние, съобщи министърът на вътрешните работи на Украйна Денис Монастирски на брифинг във Виница. Той допълни, че в болница в резултат на нападението срещу цивилни са хоспитализирани 52 ранени. Медицинска помощ са потърсили 115, изчезнали се водят 46.

Като дързък акт на руския терор определи обстрела на града президентът на Украйна Володимир Зеленски. Зеленски разказа за атаката в обръщението си към участниците в конференцията за руските престъпления в Украйна в Хага.

„Обикновен мирен град. Крилатите ракети са попаднали в две обществени сгради, разбити са жилищни домове, медицински център, в него е избухнал пожар. Горели са коли, трамваи. Това е дързък акт на руския терор. Това не биха могли да го направят хора. Това са скотове.“ – подчерта украинският президент.

След атаката срещу Виница служители на силовите ведомства в града са задържали няколко десетки души, заподозрени, че са били наводчици на руския огън, съобщи вътрешният министър.

Поради проблем с идентифицирането на жертвите, за установяване на тяхната самоличност ще се наложи провеждането на ДНК експертизи. Следователите вече се обърнаха към близките, на онези, които се водят засега безследно изчезнали, да се свържат с властите и да дадат биологически материал за сравнение.

„Юнаци! Трепете ги без милост“ – такива призиви се появиха в руския сегмент на социалните мрежи. Според УНИАН мнозина от гражданите на Русия са се зарадвали от ракетния удар срещу Виница на фона на липсващите новини за напредък на руските сили в Украйна.

На 14 юли сутринта руската армия атакува с ракети центъра на Виница. Общо са повредени над 50 цивилни сгради и 40 превозни средства. От командването на ВВС на Украйна съобщиха, че руснаците са ударили по града с крилати ракети „Калибър“, изстреляни от подводница в акваторията на Черно море.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1973

1

autogentile

14.07 2022 в 21:17

Олимпийски шампиони по глупост! Как руzия за пет месеца се превърна в най-мразената държава на планетата, а “pуzнак” вече е символ на най-долнокачествен индивид и терорист.
 
X

Да помогнем на украинските деца!