Убиха семейството на инициатора на атаките в Шри Ланка

OFFNews 28 април 2019 в 16:02 16933 0

Снимка БГНЕС

Бащата и двамата братя на човека, смятан за мозък на кървавите атаки в Шри Ланка навръх католическия Великден, са били убити от силите за сигурност преди два дни, предаде агенция "Ройтерс". Атакувана е била къщата на семейството, съобщават източници от полицията и роднина на един от атентаторите камикадзе.

Домът, в който живеело семейството, е на източния бряг на Шри Ланка - в град Калмунай. Загиналите при операцията са Зайне Хашим, Рилван Хашим и техният баща Мохамед Хашим. В разпространено в интернет видео те призовават всички на война срещу неверниците.

Тримата роднини на позодирания за инициатор на кървавите атентати са загинали в свирепа престрелка с военни части в петък, информира Ройтерс, като цитира полицейски източници. Жертвите в престрелката са били общо 15.

Нияз Шариф - който е женен за сестрата на смятания за организатор на нападенията Захран Нашим - е посочил пред Ройтерс кои са мъжете от видеото.

От атаките срещу църкви и хотели, в които загинаха близо 300 души, Шри Ланка е във висока степен на тревога. На острова са разположени 10 000 войници, които претърсват тероторията за членове на местните ислямостки групировки, смятани за атвори на нападенията. Задържаните досега са над 100 души.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови