Убиха с камъни студентка християнка в Нигерия, протест за освобождаването на заподозрените

OFFNews 14 май 2022 в 18:07 7139 5

Снимка Pixabay

Снимката е илюстративна

Стотици демонстрираха днес в Сокото, Северозападна Нигерия в знак на протест срещу ареста на двама студенти след убийството на студентка християнка, обвинена в светотатство, предава БТА.

Десетки студенти от школата „Шеху Шагари“ пребиха в четвъртък с камъни Дебора Самюъл, после изгориха тялото ù, след като прочетоха неин коментар в социалните мрежи, сметнат за обида на пророка Мохамед.

Полицията съобщи, че е арестувала двама мъже и търси други заподозрени за убийството, заснети на видеозапи, обиколил социалните мрежи.

Млади мюсюлмани реагираха днес, като излязоха по улиците на Сокото, настоявайки заподозрените да бъдат освободени.

Някои демонстранти се насочиха към двореца на Мохамед Саад Абубакар, султан на Сокото и висш ислямски авторитет в Нигерия, който заклейми убийството и поиска виновниците да бъдат съдени. Тълпата искаше полицията да спре преследването на лицата, идентифицирани като участници в убийството, заяви за АФП Ибрахим Аркила, местен жител.

Силите за сигурност, охраняващи двореца, настояха демонстрантите да се разпръснат, но те станаха неконтролируеми, посочи Бубе Андо, живеещ наблизо.

Полицията и войниците хвърлиха гранати със сълзотворен газ, стреляха във въздуха и успяха да разпръснат тълпата, добави той.

После разгневеното множество тръгна към центъра на града, където се опита да разграби магазини – собственост на християни, но силите на реда го разпръснаха, каза друг местен човек, Фарук Данхили. Според него градът вече се е поуспокоил.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1414

5

Dido

15.05 2022 в 08:58

Иво Инджев, дето преди писа "сърцераздирателни" статии за тия що сега мълчи?Нали и той силно иска и желае тия да наводняват още и още и още Европа?Що блогът му мълчи?Дори се учудвам, че вие сте обърнали внимание на тази трагедия,макр,че е станала на 12-ти !А в Пакистан това, което правят на християните там, Е ЕЖЕДНЕВИЕ!Не е само на Черния континент!...The religion of PISS!

-5910

4

Един

15.05 2022 в 00:11

Християните трябва да се осъзнаятт най- накрая, че са под атака от всякакъв вид либераска, ислямистка и тн. Но католиците, като всяка секта са затънали в трупане на пари и разврат, а православните са толкова разединени. Трябват дела.

1331

3

ваксиниран

14.05 2022 в 22:29

Котенцето, тея с камъните са от твоите хора, кво недоволстваш?

-60

2

офф бее

14.05 2022 в 19:52

Да. Путлер например...

305

1

Katz

14.05 2022 в 18:35

Абе либаралът е много странно животно - реве да приемаме всякакви съмнителни субекти в Европа, после пише жалостиви статии как същите тези субекти убиват християни с камъни и протестират в защита на убийците. Айде разберете се сами със себе си де. Имаме си достатъчно умопобъркани християни тук най-малкото.