Убиецът на журналистите в САЩ се самоуби (обновена в 21:53)

ОFFNews 26 август 2015 в 19:16 4752 7

Снимка Twitter

Вестър Лий Фланаган на снимка от фалшивия му акаунт в социалната мрежа.

Заподозреният за убийството в ефир на двамата американски журналисти във Вирджиния се е прострелял в колата си на магистралата, съобщиха от Би Би Си.

Районът бе отцепен от около 20 полицейски коли, като униформените са поискали от журналиста на Би Би Си да изтрие снимките си или да прибере фотоапарата.

Първоначално от полицията казали, че мъжът е мъртъв, но после са отказали да потвърдят смъртта му. Според репортер на телевизия WDBJ7 той все още има пулс и е жив, въпреки твърденията на други медии, че са видели как изнасят тялото му. По последни данни от шерифството мъжът е жив, но е откаран с опасност за живота в болницата.

Минути след 21:00 часа българско време от полицията във Вирджиния са потвърдили, че Вестър Лий Фланаган е починал от раните си в болницата, в която е бил настанен.

Колата на убиеца. Снимка: "Ройтерс".

"Вестър беше нещастен човек. Наехме го като репортер и той имаше талант и опит в това, но той бързо доби репутация на някого, с когото се работи трудно. В крайна сметка - след много инциденти с гнева му, го уволнихме. Той не го прие добре и се наложи да повикаме полиция, за да го ескортира от сградата", коментира генералният мениджър на медията.

Franklin County Shooting Suspect In CustodyShortly before 11:30 a.m., Virginia State Police spotted the suspect...

Posted by Virginia State Police on Wednesday, August 26, 2015

След уволнението си той завел дело за дискриминация срещу цялата медия, но съдът отхвърлил иска му през юли 2014 г.

Минути преди новината за прострелването на заподозрения в медиите бе потвърдено, че той е бившият служител на телевизия WDBJ7 - Вестър Лий Фланаган. Мъжът е работил в телевизията от април 2012 г., но е бил уволнен, като полицията го е определила за човек, който "предизвиква интерес".

По-рано днес Туитър акаунт на името на Брус Уилямс публикува кадри от убийствата от гледната точка на стрелеца. Смята се, че това е бил професионален псевдоним на Фланаган. Заглавната снимка на материала е била профилна в акаунта в Туитър, преди той да бъде изтрит.

Вестър Лий Фланаган.

По време на издирването детските градини, училищата и сградата на телевизията бяха под полицейска защита.

Рано сутринта американско време днес 24-годишната репортерката от телевизия WDBJ7 Алисън Паркър и 27-годишният операторът Адам Уард бяха убити от бившия си колега по време на живо предаване в щата Вирджиния.

По време на видео кадрите се чуват изстрели и писъците на репортерката и интервюираната от нея жена, която също бе ранена, но животът ѝ е вън от опасност.

Стрелецът се оказа недоволен бивш служител на телевизията, което според властите сочи като мотив не тероризъм, а отмъщение. Все още не са ясни конкретните мотиви за престъплението.


Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови