Турция може да започне да произвежда руската ваксина Спутник V

OFFNews 11 ноември 2020 в 11:06 2011 0

Снимка Хюриет

Турция проявява интерес към производството на руската Ковид-ваксина Спутник V на своя територия, обяви руското здравно министерство, цитирано от "Ройтерс".

Новината е съобщена след телефонен разговор между здравните министри на двете държави.

Русия в момента тества две ваксини за COVID-19 и е на път да пусне в употреба трета.

"Ръководителят на министерството на здравеопазването на Турция изрази интерес към производството на ваксината Спутник V в турски фармацевтични заводи, след като се проведат токсикологични проучвания, изисквани от местното законодателство", обяви здравното министерство на Русия.

Пред "Ройтерс" турското здравно министерство не е потвърдило информацията, но министър Фахретин Коча е потвърдил за проведения телефонен разговор в пост в Туитър.

Турция е регистрирала 400 000 пациенти с COVID-19 и над 11 000 жертви от март досега. През юли правителството промени практиката си и започна да съобщава само броя на пациентите със симптоми.

От утре, 12 ноември, в Анкара и Истанбул са въведени нови рестриктивни мерки срещу пандемията. Хората на 65-годишна възраст могат да излизат навън само между 10:00 и 16:00 ч. Изключение се прави за някои професии - лекари, здравни работници, фармацевти, хора на изборни позиции, социални работници и др. Ограничението не се отнася и за собственици на бизнеси, търговци, индустриалци, фермери, самоосигуряващи се и ръководители на професионални организации.

Носенето на маски навън и на закрити публични места е задължително, както и спазването на социална дистанция. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!