Турция конфискува 16 лимузини, крадени в България за сирийци

OFFNews 06 април 2016 в 10:50 3959 3

car

Турската полиция конфискува 16 луксозни автомобила внесени в страната от България и продадени на трети лица в нарушение на действащите закони. Акцията е проведена след сигнал, че в град Шанлъурфа нелегално се продават луксозни коли и джипове, съобщи 24rodopi.com.

„Пренабити са номера на двигатели и купета, открити са много регистрационни табели. Вероятно скъпите коли са крадени в България и са вкарани в Турция за клиенти от Сирия. Води се разследване", разкриха по телефона за журналисти от Шанлъурфа. Градът е административен център в Югоизточна Турция с население 1 250 000 жители, до границата със Сирия.

Канал за износ на луксозни коли и джипове действа от началото на 2014 година в България. Автомобили от марките Audi, BMW и Mercedes, както и скъпи джипове, се прехвърлят през границата на път за Сирия и арабските страни, обявиха тогава източници от службите.

В рамките на разследването в Шанлъурфа се установява, че 16 луксозни коли докарани от България са продадени по нерегламентиран начин на сирийци.

При полицейската операция за конфискуване на колите са открити десетки фалшиви сирийски и български регистрационни номера и документи за тях. В квартал „Йешилдирек" били арестувани сирийските граждани Салих А., Фавваз А, Файъз А. И Хассан Х.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!