Турция хвана 63 кг наркотици, внесени от България, петима са задържани

OFFNews 29 ноември 2021 в 10:20 2301 0

Турската жандармерия в пограничния окръг Къркларели е открила пратка от 63 кг наркотик - скънк, внесен нелегално от България, за да бъде пласиран в Истанбул, предаде БТА.

Акцията е започнала по сигнал, че се подготвя нелегален трансфер на наркотици през българско-турската граница.

След извършено от властите проследяване наркотикът е намерен в автомобил с българска регистрация, който пътувал за Истанбул с петима пътници. Единият от тях е 40-годишен българин, за когото се предполага, че е лидер на групата, съобщават местни медии.

При проверката на колата, в която е участвало и обучено куче, наркотикът е бил намерен в няколко тайника. Задържани са и петимата пътници в автомобила. 

Според турските митничари стойността на контрабандната пратка от 63 кг скънк - вид силен канабис, е 6,3 млн. турски лири - над 440 хиляди евро.

Обискирани са адреси в Къркарели, Одрин и Истанбул. Иззети са три автомобила с нередовна регистрация, две радиостанции, телефони, големи суми в евро и български лева.

Установено е, че контрабандистите са сменили колите, преди да пресекат от България турската граница. Разследват се връзките на групата както в Турция, така и в България.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!