Турски студенти към Ердоган: Диктатор без диплома

OFFNews 10 януари 2018 в 07:45 4984 2

Студентите от университета „Боазичи” в Истанбул не закъсняха с отговора си към президента Ердоган, който наскоро разкритикува престижния ВУЗ, че стои далеч от националните ценности на южната съседка, съобщи obzornews.bg като се позова на сайта kronos.news/tr.

По-рано турският президент заяви:

„Трябва да признаем, че все още университета „Боазичи“ е един от най-важните и престижни университети на нашата страна. Заедно с това трябва да изтъкна, че университета „Боазичи“ все още не се е издигнало до желаното от нас ниво. Университетът не успя изцяло да се превърне в световна марка и да постигне своите цели, защото не се осланя на ценностите на тази държава и този народ."

Възпитаниците на ВУЗ-а обаче не подминаха с лека ръка думите на властелина в Анкара. Те разпространиха обръщение със заглавие „Вие не сте Турция”, в което те акцентират на факта, че турският президент няма диплома за завършено висше образование.

„Диктаторът без диплома, който каза, че нашият университет няма успехи заради „западното” разбиране за свобода и отдалечеността от местните и националните ценности, отгоре на всичко ни призовава към дълг”, се казва в посланието на студентите.

Турските студенти изтъкват, че са част от поколението на републиканска Турция, че тяхното поколение на 90-те е изнесло на плещите си съпротивата по време на събитията в парка „Гези”.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

16193

2

SC

10.01 2018 в 10:46

Така де, нивото им е далеч от смеаголските стандарти. Друго си е да прочетеш Корана и да заключиш, че Ной е използвал мобилен телефон, а ковчегът му се задвижвал с ядрен реактор. Истината е в митологията. Да залягат над Корана и ще си вдигнат нивото!

10571

1

Hissarion

10.01 2018 в 10:12

Хайде сега към затвора.