Турската посланичка в Уганда се облякла като троянската Елена, отзоваха я

OFFNews 03 ноември 2018 в 17:39 5238 2

Снимка Туитър на парламента на Уганда

Турският посланик в Уганда г-жа Седеф Явузалп бе отзована, след като снимки от прием по случай Деня на републиката 29 октомври предизвикаха смут в обществото, съобщи днес министърът на външните работи Мевлют Чавушоглу, предаде БТА.

Турският първи дипломат посочи, че веднага след като снимките са станали обществено достояние, е започнало разследване и посланичката е била отзована, съобщи в. „Хюриет дейли нюз“. 

Костюмите за приема на Явузалп и нейният помощник предизвикаха множество спорни коментари в социалните медии. Според някои потребители двамата са били облечени с „римски одежди“, докато според други костюмите са вдъхновени от гръцката митология, а не от Римската империя.

Роклята на Явузалп е препратка към Елена от Троя, а нейният помощник „изглежда като Зевс“, посочиха някои потребители. Посланичката се защити, като обясни, че в Уганда в момента е „Годината на Троя“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

15914

2

поп Дръвчо

04.11 2018 в 10:59

Турция има предостатъчно поводи (минимум географски) да се идентифицира с Троянската война, Омир и древногръцката история. Поне в близкото минало широко експлоатираше темата. Малко по Божо-Димитровски, разбира се, ама то без това явно не може.

Преди 10г снимката на хубавата Елена и Зевс от турското посолство щеше да се превърти няколко пъти в правителствения пресцентър на Република Турция. Гърция щеше да псува тихичко и в явно губеща позиция.

Инициативата на Явузалп показва че Турция, въпреки усилията на Бащицата, все още има и някакви адекватни държавни служители. Е - явно вече са с един по-малко.


6000

1

котаракът Еркюл

03.11 2018 в 20:11

А,то значи не сме само ние дето внасяме смут някъде по света.Какво да правиш,балкански нрави. Затова сме готини.