Турската полиция залови контрабанда за 1 млн. евро в ТИР, идващ от България

Красимир Крумов 10 декември 2022 в 19:56 4154 2

Снимка Полицията в Одрин

Полицейски служители в Одрин позират със заловената контрабанда, с подредени в абревиатурата на дирекцията трофеи

12 300 електронни цигари, забранени за продажба в Турция, очила и „полови хормони“ са иззели митническите власти и полицията в Одрин след претърсване на камион, влязъл в страната от България, съобщи началникът на полицията в провинцията Мустафа Алчалар. Стойността на контрабандата в ТИР-а, който е бил пропуснат от българска страна, се оценява на ок. 1 милион евро. Шофьорът на камиона, представен с инициалите М. Т., е арестуван.

Екипите на дирекция "Борба с контрабандата и организираната престъпност" на полицията в Одрин са били уведомени, че в товарен автомобил, влязъл в страната от България, има контрабандни митнически стоки. ТИР-ът, чиито регистрационни номера са предадени и проследени, е бил спрян на ТОЛ-пункта при Одрин след влизане в страната.

На място е извършено претърсване, при което в тира са намерени подлежащи на митнически контрол 12 300 електронни цигари, 3600 запалки за електронни цигари, 11 093 комплекта за електронни цигари, 720 хиляди цигарени филтри, 625 глави за електронни цигари и 1500 чифта очила. При обиските екипите са иззели и 1200 ампули със забранени за продажба в страната лекарства "полови хормони".

Полицейският началник на Одрин Мустафа Алчалар в изявление за пресата обяви, че конфискуваните контрабандни митнически стоки са успех за екипите на неговата дирекция.

„Понякога даже се бъркаме кое от коя операция е. Сутринта гледаш – конфискуват много цигари, тютюн, нелегален алкохол, на обяд – камион с нещо друго. Оценявам всички вас, благодаря ви. Успешните операции ще продължат!“, заяви Алчалар.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22548

2

dolivo

11.12 2022 в 10:55

те мигранти пращат, ние контрабанда

910

1

бай Падежко

10.12 2022 в 21:26

Това са долни инсинуаци. В българия въобще няма мафия, корупция и контрабанда! Още по-малко в българската митница. Питайте Р.Р. и той ще ви каже.