Турската полиция уби марксистите, взели за заложник прокурор в Истанбул

OFFNews 31 март 2015 в 23:27 7034 2

Единият от похитителите.

Заложническата драма в Истабул приключи. Взетият за заложник прокурор е сериозно ранен по време на операцията по неговото освобождаване, а полицаи убиха двамата похитители.

Прокурорът Мехмет Селим Кираз вече е настанен в болница, съобщава Би Би Си.

По-рано днес Кираз, прокурор по делото за убийство на 15-годишно момче по време на протестите за парка „Гези“, бе взет за заложник от крайнолява марксистка групировка.

Похитителите отправиха искане полицаят, убил 15-годишното момче, да направи пълни самопризнания и да бъде подложен на "народен съд", както и прекратяване на "съдебното преследване на участниците в протестите".

Водихме преговори в продължение на 6 часа. Нашите сили за сигурност проведоха операция, след като се чуха изстрели и докато терористите говориха по телефона, заяви началникът на полицията в Истанбул Селами Алтинок.

Президентът на Турция Ердоган поздрави силите за сигурност. По думите на Ердоган, терористите са проникнали в сградата на прокуратурата, носейки служебни роби.

Турското вътрешно министерство бе наложило забрана за медийното отразяване на заложническата криза в Истанбул. Забраната беше издадена по силата на закон за извънредните ситуации.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови