Турска военна колона влезе в Сирия, бронирани машини са пресекли границата

OFFNews Последна промяна на 02 февруари 2020 в 14:07 2891 0

Снимка Архив

Турска военна колона е пресякла границата със Сирия, преминали са десетки единици бронирана техника, включително танкове. 

Това съобщи днес "Ал Арабия", цитирана от ТАСС и БТА. Панарабският вестник "Аш Шарк ал Аусат" съобщава в електронното си издание, че през КПП Кафр-Лусейн в северната сирийска провинция Идлиб е преминала колона от най-малко 40 бронирани машини и танкове на турската армия.

На 28 януари през същия пункт в Сирия е влязла друга военна колона на турската армия от 30 военни машини, включително 12 бронирани. По данни на "Ал Арабия" те са се отправили на юг.

Телевизия "Ал Маядин" съобщи по-рано, че подразделения на сирийската армия са обкръжили от три страни наблюдателен пост на турската армия в село Маар Хатат в югоизточната част на Идлиб. На 23 декември бе блокиран друг турски наблюдателен пост в същата провинция, разположен в Сарман, припомня ТАСС.

Сирийската армия започна настъпление в Идлиб на 19 декември миналата година и си върна контрола над 46 населени места в южната и източната част на провинцията на територия от 320 кв. км. 

Идлиб е единственият район в Сирия, който от 2012 г. е под контрола на противници на режима в Дамаск. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови