Турска бизнес организация се преименува в името на равенството между половете

OFFNews 18 януари 2018 в 14:19 3752 0

Асоциация на турските индустриалци и бизнесмени TÜSİAD, която е една от водещите турски бизнес организации в южната съседка, прибягна до смяна на името си, за да подчертае равенството между половете.

Сдружението вече ще се казва Асоциация на турските индустриалци и хора от бизнеса - формулировка, която включва както бизнесмените, така и бизнес дамите. Въпреки смяната на името абревиатурата TÜSİAD на сдружението се запазва, съобщи www.obzornews.bg. 

По време на своето изказване председателят на TÜSİAD Ерол Биледжик посочи, че е необходимо Турция да се нормализира. Той подчерта, че първа стъпка в тази насока ще бъде прекратяване на наложеното извънредно положение в страната и вече никога да не се прибягва към него. Извънредното положение в Турция беше въведено дни след неуспешния опит за преврат на 15 юли 2016 г. То бе удължено за шести път. Извънредното положение позволява на президента Реджеп Тайип Ердоган и на правителството да приемат нови закони, заобикаляйки парламента, както и да ограничават права и свободи. В сила са и други ограничения.

Председателят на TÜSİAD Ерол Биледжик подчерта и спазването на върховенството на закона, като припомни случая с отмяна на по-ниска инстанция на решението на Конституционния съд да бъдат освободени от затвора журналистите Шахин Алпай и проф. Мехмет Алтан.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови