''Тук мирише на смърт'': Откриха телата на 40 деца и бебета в Кфар Аза, някои са с отрязани глави

Синът на Нетаняху отива на фронта

OFFNews 10 октомври 2023 в 19:00 19043 14

Снимка Getty Images

Израел допусна чуждестранни медии в един от районите, през които е преминала терористичната групировка Хамас - Кфар Аза. Първите гледки са на убити над 40 деца и бебета, някои от които - с отрязани глави. 

В кибуца са убити повече от 200 израелци. 

Разположен между Нетивот и Сдерот на около пет километра източно от Газа, той попада под юрисдикцията на Регионалния съвет Шаар ХаНегев. През 2021 г. има население от 765 жители.

Телата на израелски жители и бойци от ислямското движение "Хамас" лежат по улиците на кибуца Кфар Аза в Южен Израел сред опожарени къщи, разхвърляни мебели и подпалени автомобили, докато израелски военни обикалят от къща на къща, за да прибират труповете, описват журналисти от Times of Israel. 

Израелските сили за отбрана (ЦАХАЛ) разведоха чуждестранни журналисти през кибуца, който се намира в един от най-тежко засегнатите райони, пострадали при нападението на бойците от "Хамас".

"Това не е война, това не е бойно поле. Това е клане, терористично нападение", заяви генерал-майор Итай Верув, командир на един от корпусите на ЦАХАЛ, описвайки видяното по време на претърсването на домовете в района. Голяма част от жителите на кибуца са избити в къщите си.

Снимка: Getty Images

Пред една от къщите лежи трупът на жител на кибуца, покрит с чаршаф, а телата на нападателите са малко по-нататък, с лице към земята.

Чак сега - дни след нападението, израелските войници могат да обиколят всички къщи в кибуца, защото преди това са се водили сражения.

Войниците продължават да извършват операции по обезпечаване на сигурността на пътищата в кибуца, докато в далечината се чуват изстрели и експлозии.

Автомобили са напълно изгорени. Това е само малка част от разрушенията, като все още няма точен брой на хората, които са били убити, тъй като телата се събират и изнасят от домовете.

Миризмата на смърт — това е останало от някога оживения Кфар Аза. Повече от 70 въоръжени терористи нахлуват в кибуца, телата им все още лежат на земята, за да може целият свят да види жестокостта, която извършват. 

Открит е и контейнер с изгорели тела.

Тъй като е на границата, Кфар Аза все още е "цел", а войниците на Израелските отбранителни сили са нащрек за потенциално останали терористи. Ракетите продължават да летят над главите им. Чуват се и гърмежите на минохвъргачките, за които няма предупредителни сирени. 

Все още е предизвикателство за войниците да проверят всяка къща поради многобройните капани. Пресата дори е посъветвана да стои далеч от някои райони, които все още не са проверени за експлозиви. Журналистите са защитени от поне рота израелски войници, облечени в пълно бойно снаряжение, които продължават да разчистват домовете.

Израелски военен говорител заяви, че броят на жертвите на нападенията на "Хамас" е нараснал до 900 души, предимно цивилни, застреляни в домовете си или на улицата. Десетки израелци са били отведени в Газа като заложници. Израелското посолство в САЩ съобщи за над 1000 убити израелци.

Междувременно бе съобщено, че синът на израелския министър-председател Бенямин Нетаняху - Авнер Нетаняху, е мобилизиран и отива на фронта.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-1974

14

Владè

12.10 2023 в 00:00

Гьорче, ако ти дойдат у дома, Джими Картър ли ще чакаш или Обамата ? Или руменша радеффф и славчето трифунофф изтривалките на кой що плаща повечко.

-1974

13

Владè

11.10 2023 в 23:55

Батко фар, посланието ми се е хлъзнало по черупката на съзнанието ти. Кой къде е бил менистър и що е сдялал няма никакво значение . Говорих по памет и признавам си напоследък в слаба . Няма разлика между престъпници , които се чувстват безнаказани и укриватели тям .
Показах , че т. нар . Запад не е пасивен и ако му писне се самоорганизира и действа правилно.
Аз противя се на руската опорка и надежда, че с подобни гадости като в Израел могат да променят света ...
А кой що е бутал оставям на тез дет се интересуват от бледа хроника.
За нас е важен божия закон и според него е ставало винаги.

135

12

Far Rider

11.10 2023 в 18:25

Владè, не знам от къде измисли тази история! Преди няколко години министър на вътрешните работи беше Салвини. Вземи отвори нета и прочети кой е! Та той изпрати булдозери да изринат незаконните катуни. Според италианския закон всеки пребиваващ на италианска територия е длъжен да се яви в рамките на 48 часа и да се регистрира. Иначе има последствия, глоби, може затвор и забрана за престой. Салвини ЛИЧНО отиде с багер и събори вилата на циганския клан Казамоника. Погледни в нета. Има видео. Твоите новини са от агенцията "ЕЖК".

-1395

11

Гьорче2

11.10 2023 в 18:04

Владе, ЩО!? Запъдът способен либе да Реагира, до сега!? ОБЯСНИ!

джими картър, обама, байдън ПРОКЛЕТИ ДА СТЕ НА ВЕКИ, страхливи бездушници!

-1395

10

Гьорче2

11.10 2023 в 18:01

И КОЙ остави ИРАН на ссср и Сатанотоясите и ПРЕДАДЕ ШАХА, ако не Америка на джими картър, СЪЩИТЕ които го ПОЗДРАВИХА за ЧРД ПРЕДАДОХА СЛАВНА УКРАЙНА 2014 КРИМ ДОНБАС, 2022 Предложиха СДЕЛКА на ГОЛЕМИЯТ ЗЕЛЕНСКИ, Транспортен Самолет!

Обама Байдън ПРОКЛЯТИЕТО на САЩ, ЕВРОПА и ЧОВЕШКИЯТ РОД и ЦИВИЛИЗАЦИЯ!

Две Мнения НЯМА! Аргументи СЪВСЕМ!

1066

9

alcom4

11.10 2023 в 11:09

Израел има право на съществуване."Палестинския проблем " е измислен от някогашния СССР ,с цел да се атакува Израел и да се унижава САЩ.В този изкуствен спор е въвлечен и Иран търсещ регионална хегемония.Техеран е съюзник на Имперска Русия.И двете държави имат титанични режими.Съдете сами къде е истината.Постоянните конфлити..са следствие от борбата да влияние.

-1974

8

Владè

11.10 2023 в 08:31

Гьорче, никой не съм опрввадал нито оневинил. Отговарям на тези ,които спят под руската опорка, че Западът не е способен да реагира. СПОСОБВН Е. Упойващ ефект върху Запада имат еквивалентите на руменчето радево накупени с руски пари, така е от десетилетия, преди бяха компартиите сега всеки що ще луксозен живот. А иначе Израел знае какво да прави и дано се справи бързо и успешно. Това ще бъде добър урок .

-1395

7

Гьорче2

11.10 2023 в 02:18

Владе, Кви КАТУНИ, това са СЪВСЕМ РАЗЛИЧНИ НЕЩА, Катуни има Във ВСЯКА Дъжава, НИЩО ОБЩО в СЛУЧАЯ Говорим за Пълномащабна ВОЙНА на ВЕРСКА ОСНОВА, ДО УНИЩОЖАВАНЕ!

ЗВЕРСТВА ИЗВЪРШЕНИ в името на техния бог на уста, колко е велик.!..

САТАНИ! ТОВА Е ТЕХНИЯТ Бог!

НЯМА ОПРАВДАНИЕ, НЯМА ДОВОДИ, НЯМА ИЗМЪКВАНЕ! ******************************************

-1974

6

Владè

11.10 2023 в 00:56

Ха сега малко съвременна история. Преди няколко години, в Средна Италия два катуна мингяни ( в Италия негласно им разрешават да правят , каквотонси искат по причина царицата от черногорския клан Караджорджевич). Та тези катуни криеха, не понмня изнасилвачи или нагли убийци , простете за възножната грешка. Полицията си седя на ушите и гражданството се самоорганизира след половин ден властово бездействие катуните пламнаха като чибрит.
Това относно готов ли е Запада за отговор ...
А Израел сега за жалост вижда своя Батак! А па да ги галят.
Напалм и термит.
Оффф, а изтрийте щото мое да съм извън директивите на румвнша и васко .

1000

5

foreigner66

11.10 2023 в 00:16

Не знам, кой на кого налага ценности,но гладен не се стои. Групичката извършила терористичния акт е като цяло унищожена. За другите да се сърдят на великите сили и ООН за решението им от 1948. Никой не се бори за свобода режейки глави на деца и разкарвайки трупове на млади жени по арабските села. За това дали запада е готов за война ще си коментираме когато се случи. ; )