Трима загинали и 4 ранени на кораб, ударен от хутите

OFFNews 07 март 2024 в 07:11 2071 3

Ударен от хутите кораб

Снимка БТА/АП

Многонационалният екипаж на търговския кораб, който беше поразен в Аденския залив от балистична ракета, изстреляна от йеменските бунтовници хути, съобщи за трима загинали и най-малко четирима ранени, заяви Централното командване на въоръжените сили на САЩ (СЕНТКОМ), цитирано от Ройтерс и БТА. 

Ракетното попадение е причинило значителни щети на кораба.

Агенцията за наблюдение на корабоплаването съобщи, че трима души от екипажа на плаващия под флага на Барбадос товарен кораб "Тру Конфидънс" (True Confidence) са изчезнали, а четирима са получили тежки изгаряния, след като съдът е бил повреден край бреговете на Йемен.

Хутите поеха отговорност за нападението.

Гръцките оператори на "Тру Конфидънс" съобщиха, че корабът се носи по течението и е обхванат от пожар. Те казаха също, че не разполагат с информация за състоянието на 20-членния екипаж и тримата въоръжени охранители. На борда има 15 филипинци, четирима виетнамци, двама граждани на Шри Ланка, един индийски и един непалски гражданин.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

400

3

демотиватор

07.03 2024 в 08:46

"На борда има 15 филипинци, четирима виетнамци, двама граждани на Шри Ланка, един индийски и един непалски гражданин."

Не е ли време държавите, чиито невинни граждани биват убити ей така, да отидат с оръжията си в Йемен хутски и да се разплатят, според законите и обичаите на войната ?!?

135

2

Far Rider

07.03 2024 в 08:36

И тези тръгнаха по пътя на гоподарите си: да напа дат и убиват цивилни!

-690

1

nms

07.03 2024 в 08:32

Беше въпрос на време да има убити, явно нарочно спряха да прихващат ракетите на ислямистите или и великия запад не знае какво се случва.
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика