Трима бивши американски президенти поздравиха Байдън за победата му

OFFNews 07 ноември 2020 в 23:53 8780 1

Снимка whitehouse.gov

Обама и Байдън през 2012 г.

Бившият президент на САЩ Барак Обама приветства "историческата победа" в надпреварата за Белия дом на Джо Байдън, който беше негов вицепрезидент през двата му мандата.

Не бих могъл да съм по-горд да поздравя новоизбрания президент Джо Байдън и новоизбраната вицепрезидентка Камала Харис, се казва в изявление на Обама.

"Имаме късмет, че Джо има нужните качества за президент и вече се държи като такъв. Защото когато влезе в Белия дом през януари, той ще се изправи пред редица огромни предизвикателства, с които не се е сблъсквал никой новоизбран президент: върлуваща пандемия, неравноправна икономика и съдебна система, демокрация в опасност и застрашен климат. Знам, че той ще работи за интересите на всички американци, без значение дали е получил гласовете им или не. Насърчавам всеки американец да му даде шанс и да му окаже подкрепа", заяви Обама.

Поздравления на Байдън и Харис поднесоха и други двама бивши президенти демократи - Бил Клинтън и Джими Картър.

"Америка се произнесе и демокрацията победи", написа в Туитър Бил Клинтън. Той е на мнение, че Байдън и Харис ще служат на всички американци и ще ги обединят.

Картър заяви, че се гордее с добре проведената предизборна кампания на демократите и че вижда положителната промяна, която те донасят на нацията.

Нито Клинтън, нито Картър споменаха президента Доналд Тръмп в поздравленията си, отбелязва Асошиейтед прес.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови