Трета национална карантина във Франция, Китай с ръст на случаите от COVID-19

OFFNews 05 април 2021 в 09:25 1813 0

Франция навлезе в трета национална карантина. Хиляди полицаи са мобилизирани, за да следят спазването на мерките и извършват проверки на определени места. Включени са и мобилни екипи, съобщи Франс прес.

Вчера полицията охраняваше бреговете на Сена и канала Сен-Мартен, където се събират много хора при хубаво време. Глоби се налагат за неносене на маски, събиране на повече от 6 души на едно място и употреба на алкохол. Санкциите могат да достигнат 135 евро.

Китай съобщи днес за най-високия брой нови случаи на COVID-19 за едно денонощие от повече от два месеца - 32, предаде Ройтерс.

15 от тях са в град Жуйли, в югозападната провинция Юнан, на границата с Мианма. Жителите му са поставени под домашна карантина. Местните власти започнаха масово тестване на населението и миналата седмица забраниха влизането и излизането от града, предаде БТА.

Геномно секвениране на проби от заразени доказва, че коронавирусът е бил привнесен в китайския град от Мианма. 11 от заразените са граждани на съседната страна. За пореден ден, китайските власти съобщиха за 18 нови безсимптомни случая на коронавирус.

Регистрираните заразени в континентален Китай (без Хонконг и Макао) са общо 90 305. По официални данни страната, където новият вирус се появи в края на 2019 г., е на 92-о място в света по този показател. Няма починали от COVID-19 в Китай през последното денонощие. Смъртните случаи в страната остават 4636.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови