Тръмп заплашва да спре работата на правителството заради имиграцията

OFFNews 29 юли 2018 в 20:27 3814 0

Президентът на САЩ Доналд Тръмп каза, че ще остави федералното правителство да спре работа, ако демократите не подкрепят законопроект за охрана на границата, включващ строителството на стена по границата с Мексико, съобщава Ройтерс.

"Готов съм да спра работата на правителството, ако демократите не ни дадат гласовете за граничната сигурност, която включва стената! Трябва да се отървем от лотарията, хващането и пускането и т.н. и най-накрая да пристъпим към система за имиграция, основана на заслуга! Имаме нужда велики хора да идват в нашата страна!", заяви Тръмп в Twitter.

Американският президент настоява Конгресът да приеме законодателство, което се занимава с имиграционните въпроси. Макар че републиканците имат мнозинство в Конгреса, разногласията между умерените и консерваторите в партията възпрепятстват бързо приемане на законодателство.

Откакто встъпи в длъжност през януари 2017 г., Тръмп се стреми да изпълни обещанието си за по-твърда имиграционна политика и засилване на граничния контрол. Още в първите дни на своето управление той подписа указ за построяване на стена по границата на САЩ с Мексико, но досега Конгресът не е отделил необходимите пари, отбелязва БТА. Президентът иска 25 милиарда долара за изграждане на стената.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови