Тръмп закрива лотарията Зелена карта

OFFNews 03 август 2017 в 10:31 11988 5

Американският президент Доналд Тръмп обяви нови правила, които ще намалят наполовина легалната миграция и ще отменят лотарията за зелена карта.

Президентът предложи закон, който цели да намали наполовина законната имиграция в рамките на 10 години. В този закон е предвидено закриването на лотарията "Зелена карта", както и американските граждани да изтеглят при себе си членове на семейството.

Съгласно новия закон имиграцията трябва да е базирана на умения, а не на случаен принцип. Предимство ще имат говорещите английски език и хората, които могат да издържат семействата си. Законът на ще доведе до най-мащабните от десетилетия насам промени в системата за законно имигриране в Америка. Това е и поредната инициатива на Доналд Тръмп да ограничи идването на хора от цял свят в САЩ.

Над 1 милион души получават всяка година право за законен престой в Америка, а Тръмп цели броят им да бъде намален с 41% първата година и с 50% десет години по-късно. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10571

5

Hissarion

03.08 2017 в 15:21

Май ще имаме още един член на клуба на застаряващите нации. Само благодарение на политиката си за масово натурализиране и промиване на имигрантски мозъци досега САЩ се удържаха от членство.

29585

2

Izalina

03.08 2017 в 11:56

Е как къде? В Германия. Там вземат всичко.