Тръмп Super Star - дигитална коледна картичка за 99 долара

OFFNews 16 декември 2022 в 10:49 897 1

картичка

Снимка COLLECTTRUMPCARDS.COM

Тръмп супер герой

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп пусна колекция от дигитални колекционерски картички NFT, на които е представен в различни образи, включително като супер герой, астронавт и състезател на Nascar.

"Тези лимитирани картички показват невероятното изкуство на моя живот и кариера!", заявява Тръмп, цитиран от Би Би Си.

През ноември Тръмп отново се включи в надпреварата за президентския пост и тази седмица предизвика множество слухове, като предупреди, че ще направи важно изявление. Очакваше се той да посочи кандидата за вицепрезидент, с когото ще води съвместна кампания. Вместо това публикува анимиран рекламен видеоклип в своята социална мрежа Truth

На видеото се вижда как самият Тръмп стои пред Trump Tower в Ню Йорк и къса ризата си, под която има костюм на супергерой, украсен с буквата Т. От очите му се подават лазерни лъчи, като на истински анимационен герой.

Тръмп пише в социалната мрежа Truth Social, че неговите картички, които не могат да се разменят, са "много подобни на бейзболните, но много по-интересни".

Той добави, че всяка от тях струва 99 долара и "би била чудесен подарък за Коледа".

Купувачите ще участват и в жребий за награди като гала вечеря или игра на голф със самия Тръмп.

От известно време насам NFT са популярни като възможност за дигитално събиране на пари, но критиците им твърдят, че подобни покупки са доста рисковани. Те могат да се купуват и продават като всяка друга вещ, но нямат собствена материална форма. Могат само да се разглеждат като сертификати за собственост върху виртуални или физически активи.

Идеята на Тръмп да се възползва от NFT веднага предизвика вълна от критики и подигравки дори сред бившите му съюзници. Десният медиен коментатор и бивш главен стратег на Тръмп Стив Банън заяви, че всички участващи в проекта трябва да бъдат незабавно уволнени.

Изрично подигравайки се на начина, по който Тръмп използва главни букви, президентът на САЩ Джо Байдън написа в туитър, че през последните няколко седмици е имал "няколко ВАЖНИ съобщения", сред които по-ниска инфлация, цени на бензина, нови работни места в Аризона и подписването на Закона за защита на брака.

Други присмехулници предполагат, че продажбата на NFT е била с цел да помогне на Тръмп да плати за заведените срещу него съдебни дела.

Едно е известно: според уебсайта на NFT средствата от продажбата им няма да отидат за президентската кампания на Тръмп. "Тези цифрови колекционерски карти не са политически и нямат нищо общо с политическа кампания", се казва в доклада.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

625

1

1215

16.12 2022 в 18:03

Мухльо с претенции.Опозори Америка с бездарните си напъни.
Не можаха ли републиканците да намерят сериозен и почтен кандидат вместо този клоун???