Тръмп смята, че американците не се ваксинират, защото не вярват на Байдън

OFFNews 18 юли 2021 в 22:17 5168 2

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп смята, че спадът в нивата на ваксинация срещу коронавирус в страната се дължи на недоверието към администрацията на сегашния държавен глава Джо Байдън.

"Джо Байдън неуморно говори за успеха, постигнат от неговата администрация, при разпространението на ваксините, разработени като част от операцията "Warp Speed", с други думи от администрацията на Тръмп", каза бившият президент.

През пролетта Байдън си постави за цел да ваксинира 70% от американците до Деня на независимостта 4 юли, но това не е постигнато. Неговите дела далеч не са най-добрите. Той изостава много от графика и хората отказват да се ваксинират, защото нямат доверие на неговата администрация, не вярват на резултатите от изборите и със сигурност не вярват на фалшивите медии, които отказват да говорят истината, смята Тръмп.

По данни на университета Джонс Хопкинс в САЩ са регистрирани над 34 милиона случая на коронавирус, 609 000 души са починали. Страната се нарежда на първо място в света и по двата показателя.

Според американските центрове за контрол и превенция на заболяванията 56% от населението на страната (над 185,7 милиона души) са получили поне една доза от ваксините и около 48,5% (160,9 милиона души) са напълно ваксинирани.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2602

2

Г-н Колев

19.07 2021 в 08:43

Американците отдавна вече не са на първо място по тези показатели. Една друга "велика сила" е No 1. Но американците не искат ваксина не заради Байдън или Тръмп а заради самата ваксина. Антиваксърското лоби е много силно.